kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şenay Akay

Mankenleri çırılçıplak soymak ne haddimize!

Buge CANKAT / GÜNAYDIN
Cemil İpekçi ve Cengiz Abazoğlu başta olmak üzere, ünlü tasarımcılar Şenay Akay'ın "Seçmelerde mankenleri çırılçıplak soyuyorlar" iddiasına cevap verdi: Mayo ya da mini şortla deneme yapılabilir ama soymak söz konusu değil!..
Manken Şenay Akay'ın "Cengiz Abazoğlu ve Cemil İpekçi gibi modacıların defilesine çıkacak mankenler, cast görüşmelerinde çırılçıplak soyuluyor" iddiasını, mankenlerin ardından modacılar da yalanladı. Yıldırım Mayruk, Dilek Hanif, Nur Yerlitaş, Cemil İpekçi ve Cengiz Abazoğlu, bu iddia karşısında 'çok şaşırdıklarını' belirterek; "Böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde yapılmaz" dedi.

MAYO YA DA ŞORTLA OLABİLİR


* DİLEK HANİF: Hiçbir moda tasarımcısının, bir mankenden çırılçıplak soyunmasını istediğini sanmıyorum. Manken taşıyacağı kıyafetin dekoltesine göre, mayolu veya mini şortla görülmek istenebilir. Bunlar, mankenin vücuduna en uygun kıyafeti giydirmek arayışı için yapılır. Amaç, defilelerde her modelin kendine en uygun kıyafeti giymesi ve estetik açıdan en iyinin sunulmasıdır.

BENİM HADDİME DÜŞMEZ

* YILDIRIM MAYRUK: Bir mankene böyle bir şey söylemek; 'Soyun da vücudunu görelim' demek haddime düşmez. Hiçbir modacının Bir Sema Şimşek'e, bir Deniz Pulaş'a, bir Demet Şener'e 'soyun' diyeceğini sanmıyorum! Zaten biz kimin ne olduğunu aşağı yukarı biliyoruz. Ayrıca manken çok iyi vücuda sahip olan değil, elbiseyi iyi taşıyan kişidir.

* NUR YERLİTAŞ: Tasarımcılar bir modelin sadece fiziğine ve yürüyüşüne bakar. Onları çırılçıplak soymaya gerek yoktur ve zaten böyle bir şey de yapılmaz.