kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cumhuriyet mitingcileri de sandık nöbeti tutacak

Yeni Haber
Siyasi partilerin sandık telaşına bu seçimlerde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de katıldı.

Bu seçimde bir ilki gerçekleştirecek olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği sandıklarda gözlemci olarak binlerce kişi görevlendirecek. ÇYDD Genel Başkanı Prof.Dr. Türkan Saylan, 22 Temmuz seçimlerinde dernek üyelerinin vatandaşlık görevini yapacağını belirterek her şubeden 50'şer kişinin sandıklarda görev yapacağını bildirdi. Saylan seçim sonrası için de siyasi partileri ve kurulacak iktidarı mercek altına alacaklarını kaydederek "Durumdan vazife çıkardık. Vatandaşlık görevimizi sonuna kadar yapacağız" dedi.

22 Temmuz seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin seçim kampanyaları devam ederken, bir yandan da sandıkta görev yapacak gözlemciler seçime hazırlanıyor. Bu seçimlerde daha öncekilerin aksine bir ilk yaşanacak. İlk kez bir sivil toplum örgütü seçimlerde sandık nöbeti tutacak.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Türkan Saylan, bu seçimlerde ilk kez sandığı takip edeceklerini bildirdi. Seçim günü sandıklarda gözlemci bulunduracaklarını belirten Saylan, "Yola mitinglerle çıktık. Halkın cumhuriyete, cumhuriyet değerlerine sahip çıktığını gördük. Teröre lanet mitingi yaptık, sıcağa rağmen yine büyük bir katılım sağladık. Şimdi de görevimiz sandık nöbeti tutmak. Sandıklarda pek çok usulsüzlük oluyor, bunları önlemek, vatandaşlık görevimiz, seçimde sandıklarda sürecek" dedi.

Dernek olarak 95 şubelerinin bulunduğunu, pek çok dernek üyesinin seçimde sandık gözlemcisi olarak görev yapmak üzere başvurduğunu kaydeden Saylan, her şubeden 50 kişilik grupların sandık gözlemcisi olarak görev yapacağını söyledi. Saylan, "Bu bizim ve herkesin görevi. Attığımız oya sahip çıkmalıyız" dedi.

SEÇİM SONRASI TAKİPTE OLACAĞIZ

Saylan, dernek olarak ülkeye sahip çıkmaya seçim sonrasında da devam edeceklerini kaydetti. Saylan 22 Temmuz'dan sonra kurulacak hükümeti, siyasi partileri, Meclis'i, seçim meydanlarında dile getirilen vaatlerin ne kadarının gerçekleştirildiğini, ihaleleri, vergilerin nereye gittiğini, Atatürk ilke ve inkılaplarından sapılıp sapılmadığını mercek altına alacaklarını söyledi. Saylan "Seçimden sonra durumdan vazife çıkarıyoruz, mitinglerle yola koyulduk seçim sonrası takiple vatandaşlık görevimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

(ANKA)