kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
PROTESTO EDİLDİ.... Baykal, kürsüde konuşurken miting alanının hemen arkasında yer alan ve polis kordonuyla engellenen DTP'li küçük bir grup protesto gösterisinde bulundu. Göstericilerden bazıları yuh çekerken, bazıları da alkışlı ve ıslıklı protesto eylemi yaptı. Bazı DTP'liler de 'Baykal sana Tunceli'de oy yok' sloganı attı. Kalabalık platformdan uzak olduğu için Baykal bu protestoları duyamadı.

Baykal, Tuncelilere üniversite vaat etti

Şenol ATEŞ TUNCELİ
CHP lideri Deniz Baykal, Tunceli'de hayal kırıklığına uğradı. Oldukça küçük bir kalabalığa konuşan Baykal "Türkiye'de sadece 9 ilde üniversite yok. Bunlardan birisi de Tunceli. Bunu inşallah biz başaracağız" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Baykal, Tuncelilere üniversite vaat etti
Tunceli'de düzenlediği mitingde Türkiye'nin en önemli sorunun 'barış ve kardeşlik' olduğuna vurgu yapan Baykal, "Terör en büyük sorun. En çok bu bölgenin insanına zarar veriyor. Huzur ve barışı CHP iktidarında gerçekleştireceğiz. Etnik ayrımcılığı reddedeceğiz, İnancı, kökeni ne olursa olsun, birlikte yaşayacağız" dedi. Baykal, dün Tunceli'de Kışla Meydanı'ndaki mitingde beklediği ilgiyi göremedi. Meydanda oldukça küçük bir kalabalığın olması dikkat çekerken, Baykal diğer mitinglerinin aksine uzun bir konuşma da yapmadı. Hatta Başbakan Erdoğan'la kıyasıya sürdürdüğü polemik konularına bile hiç girmemeyi tercih etti. Konuşmasında "Ben size kaygılarımı anlatmaya geldim" diyen Baykal, şunları söyledi: "Sorunlarınızı biliyorum. Hepsinin başında barış geliyor. Ayrımcılığı, buyurganlığı, dışlamışlığı reddedeceğiz ve barış da bu temel etrafında şekillenecek. İnşallah bu sıkıntılara önümüzdeki dönemde son vereceğiz." Baykal şöyle devam etti: "Türkiye'nin her yerinde her ilinde üniversite kurulmuş. Sadece 9 ilde üniversite yok. Üniversite kurulmayı hak eden illerin başında bana sorarsanız Tunceli geliyor. Bunu başaracağız, bunu yapmak bana kısmet olursa daha da sevinirim."