kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: AK Parti altın dağıtmamıştır, dağıtmaz

Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin hiçbir zaman kapı kapı dolaşarak altın dağıtmadığını ifade ederek, ''AK Parti'nin seçmenlere altın dağıttığını ispat edemeyen Baykal namerttir. Biz bu siyaseti bu kadar ucuz yapmadık. Bu namertliktir, bu müfteridir'' dedi. Erdoğan, partisince Sakarya Gar Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Erdoğan, CHP'nin, Atatürk'ün ölümünün ardından Türk Lirası'nın üzerinden resmini kaldırıp İsmet İnönü'nün resmini koyduklarını söyledi. Erdoğan, ''Ama 'Biz Atatürkçüyüz' diyor. Sevsinler senin gibi Atatürkçüyü... Posta pullarının üzerinde Atatürk'ün resimlerini kaldırdılar, İnönü'nün resimlerini koydular'' dedi.

''Dün bir saygısızlık daha yaptı'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:''AK Parti bu ülkede altın dağıtıyormuş. Televizyonlarda dinlemişsinizdir, meydanlarda konuşuyor. Bir defa kendisine Sakarya'nın meydanından edebe davet ediyorum. Bu anlattığının ne akılla, ne ilimle, ne tecrübeyle bir ifadesi yoktur. AK Parti'nin seçmenlere altın dağıttığını ispat edemeyen Baykal namerttir. Biz bu siyaseti bu kadar ucuz yapmadık. Bu namertliktir, bu müfteridir. Bu kadar açık konuşuyorum. Hiçbir zaman AK Parti kalkıp da kapı kapı dolaşarak altın dağıtmamıştır, dağıtmaz. Biz politikayı böyle yapmadık. Biz politikayı tırnaklarımızla, köy köy dolaşarak yaptık. Onlar gibi belli kurumlardan güç alarak yapmadık. Halkla beraber yaptık. Bunların zaten halkla alakası yok, bunların cumhurla alakası yok. Bunlar güçleri belli kurumlardan alarak, kalkıp....

ORDUMUZUN YERİ DEĞERLİDİR, KUTLUDUR

Akşam Bahçeli'nin dediği gibi... Bahçeli diyor ki, 'AK Parti, Türk Silahlı Kuvvetleriyle kavgalı, AK Parti yargıyla kavgalı, AK Parti şurayla, burayla kavgalı.' Edep ol, edep, mürettep ol. Önce bir defa ifadelerini iyi kullan. AK Parti'nin silahlı kuvvetleriyle o kurumla kavgalı olması gibi bir şeyi ağzına alırken dikkatli ol. Bu bir vesaik ister. Bu tür yollarla oyuna atılacağımı zannetme. Bizim indimizde...

Bizim indimizde ordumuzun yeri değerlidir, kutludur. O ocağın ne denli kutlu olduğunu senden çok daha iyi biliriz Sayın Bahçeli. Onun için, AK Parti bu tür kurumlarımızla kavgalı hale getirme gayretleri içine girme. 'Oradan bir şeyler kaparım' diye bu işe girme. Erdoğan, alandaki vatandaşların ''Bahçeli buraya gelsin'' şeklindeki sloganları üzerine, ''Buraya gelsin... Buraya gelmesi önemli değil ama bu sandıklardan onun çıkmaması önemli. O dersi vereceksiniz, benim sizden istediğim o'' dedi.