kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Muğla
Kuzey Iraklı Kürtler tatil için Ölüdeniz'de
Kuzey Irak'ın Zaho bölgesinde yaşayan Kürt kökenli 52 Iraklı turist, tatil için Ölüdeniz'e geldi. Bu yıl ilk kez Kuzey Irak'tan Türkiye'ye tur düzenleyen 4 turizm şirketinin organizatörlüğünde Fethiye'ye gelen Kuzey Iraklı Kürt kökenli turistler Ölüdeniz'de tekneyle koyları gezip, eğlendi. Çoğunluğu Zaholu avukat, doktor, öğretmen ve ailelerinden oluşan 52 kişilik kafile 5 günlük tatilden çok memnun kaldıklarını belirterek "Fethiye, Ölüdeniz çok güzel. Burası bir cennet. 52 kişi tatile geldik" dediler. Nusrettin isimli Türkçe konuşan bir Kuzey Iraklı turist ise "Bizim orada savaş yok. Her şey iyi" derken, PKK'nın varlığı konusundaki sorulara "Siyaset yok" diye cevap verdi.

İstanbul

Emniyet'ten mitingler için trafik uyarısı
İstanbul'da Pazar günü partilerin miting yapması, trafikte önlemler alınmasına neden oldu. AK Parti'nin Pazar günü Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenleyeceği mitingle bugün ve yarın Çağlayan Meydanı'nda düzenlenecek seçim mitingleri dolayısıyla bazı yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kazlıçeşme'deki miting dolayısıyla Pazar günü 16.00-20.00 saatleri arasında; Topkapı Varyant-Yedikule arası (Onuncuyıl Caddesi), Yenikapı İstikameti Galeria ilerisi Zeytinburnu Köprüsü ile Samatya Işıklar Ataköy istikameti gerektiğinde trafiğe kapatılacak. Çağlayan'daki mitinglerden dolayı ise bugün saat 12.00'den itibaren Darülaceze, Piyalepaşa, Çağlayan Vatan, Kağıthane, Dr. Cemil Bengü, İzzet Paşa, Abide-i Hürriyet, 28 Nisan, Halide Edip Adıvar ve Fevzi Çakmak caddeleri ile Feriköy Kasap, Çağlayan top sahası yanı gerektiğinde trafiğe kapatılacak. Aynı yerler Pazar günü Çağlayan Meydanı'nda gerçekleştirilecek bir başka miting nedeniyle gerekli görüldüğü takdirde saat 15.00'ten itibaren trafiğe kapatılacak.

Muğla
Uçak muamması Milas'ı karıştırdı
Muğla'nın Milas ilçesinde Macaristan'a ait bir ambulans uçağın düştüğü haberi tüm ekipleri harekete geçirdi. Milas-Bodrum Havalimanı'ndaki yetkililer, düştüğü iddia edilen uçaktan sinyal alındığını doğruladı. Öğle saatlerinde Milas-Bodrum Havalimanı'ndan bir ambulans uçağının düştüğü iddiasıyla alınan bir sinyal ortalığı karıştırdı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme helikopterleri, sinyalin geldiği bölgede uçuş yaptı. Sinyal gelen uçakla ilgili olarak hem karadan hem de havadan geniş çaplı bir araştırma başlatıldı. Sinyalin Milas'ın Beçin ile Ören arasında dağlık bir araziden geldiği belirlendi. Ancak hava ve kara ekipleri bir şey bulamadı. Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, "Sinyal gelen bölgede aramalara katıldım. Ancak bir şey bulamadık. Ekipler aramalarını sürdürüyor. Sinyal ise gelmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.