kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
$: 1.3290.. Temmuz başında dolar kuru 1.32-1.33 YTL civarındaydı. Geçen 2 haftada kur 1.26 YTL'ye kadar gerileyerek yüzde 5 düştü. $: 1.2589 YTL... Dolar 2005 mart ayından beri ilk kez 1.26 YTL'de.

Yabancılar seçime oynadı dolar 1.25 YTL ile dibe indi

Rahim AK- Furkan ALP EKONOMİ
Seçime 1 hafta kala yabancı yatırımcı piyasalara güvenoyu vermeyi sürdürdü. Dünya piyasalarındaki olumlu havayla birlikte dolar kuru dün 1.25 YTL'ye düştü. Borsa 53 bini gördü..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yabancılar seçime oynadı dolar 1.25 YTL ile dibe indi
Uluslararası piyasaların yukarı yönlü hareketi ile yükselişe geçen gelişmekte olan piyasalarda dün kur ve faizlerde gerilemeler yaşandı. Dolar dün uluslararası para birimleri karşında değer kaybetmeye devam ederken, YTL karşısında 1.2689 YTL'nin altına inerek, 2005 mart ayı seviyelerine geri döndü. Merkez Bankası'nın (MB) önceki gün gerçekleştirdiği toplantının ardından ölçülü faiz indirimlerinin yılın son çeyreğinde başlayabileceğini açıklaması ve küresel piyasalarda global ekonominin iyi yolda olduğu beklentisi ile dünya borsaları yükselişe geçerken, dolar, lira karşısında 2 yıl, faiz ise 1 yıldan daha uzun süredir en düşük seviyelerini gördü. Dolar dün 1.2589-1.2772 YTL arasında işlem görürken, 6 Mayıs 2009 vadeli gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi yüzde 17.60 ile Haziran 2006'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Piyasa analistleri dolara herhangi bir müdahale beklenmediği konusunda görüş birliğine varırken, Merkez Bankası'nın enflasyonu körükleyecek bir düzeltmeye gitmeyeceği belirtiliyor.

TARİHİ REKOR SEVİYEYE GELDİ
Yurtdışı piyasalarda olumsuz bir veri olmadığı sürece YTL'nin değerlenmeye devam edeceğini öngören uzmanlar, Türkiye'ye olan yatırım iştahının devam etmesi durumunda da borsanın yıl sonuna kadar yükseliş trendine devam edeceği ve 60 bin seviyelerini yıl sonunda aşacağını belirtiyor. Önceki gün Merkez Bankası'nın yılın son çeyreğinde faiz indirimine gidebileceği sinyali ile de borsanın yükselişinin destekleneceğini ifade eden piyasa analistleri, seçim öncesi belirsizliğin bir miktar dağılmasıyla birlikte borsanın tarihi seviyelere yükseldİğini ifade ediyor.