kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ülker'in grevci inekleri 'ot yoksa süt yok' diyecek

Ağustosta başlayacak İnek Festivali'ne 10 inekle katılan Ülker'in teması 'kuraklık' oldu. Ülker inekleri, "Kuruttunuz beni" diye isyan edecek..
Sergilendiği her şehirde büyük ilgi gören ve milyonlarca ziyaretçinin akınına uğrayan CowParade (İnek Festivali) etkinliği, 1 Ağustos'ta başlıyor. Ülker Şirketler Topluluğu da etkinlikte 4 tip, 10 adet dev 'Çevreci inek' maketi ile yerini alacak. 'Ot yoksa süt yok' sloganıyla çevre duyarlılığı yaratmayı amaçlayan ineklerden, grevci inek 'süt olmadığında insanoğluna da besin olmadığı'nın mesajını verecek. 10 adet inek, 3 ay boyunca İstanbul'da, Nişantaşı, Kanyon Alışveriş Merkezi, Akmerkez, Bebek ve Kemerburgaz'da sergilenecek. Festival sırasında sergilenecek 10 adet çevreci inek, daha sonra açık artırma ile satılacak. Elde edilecek gelir ise TEMA, AÇEV, Sokak Çocuklarına Yardım Derneği'ne bağışlanacak. Önceki akşam, festivale katılacak ineklerin tanıtımını yapan Ülker Şirketler Topluluğu İstişare Konseyi Üyesi ve Grup Sözcüsü Metin Yurdagül, dünyada geniş halk kitlelerini sanatla buluşturmak için tasarlanan bir projeyi yurtdışında görme imkânı bulduğunu belirterek, şunları söyledi:

GREVCİ İNEKLER
"Dünyadaki diğer örneklerinde daha çok renkli, eğlenceli tasarımlar kullanılmıştı. Bizim ineklerimiz süslü ve neşeli inekler olmak yerine mesaj taşıyacak. Onursal başkanımız Sabri Ülker Bey'in de kurucuları arasında olduğu TEMA ile pek çok başarılı projeye imza attık. Biz bu projede, insanlığın hızla kendi kendini yok etmeye doğru gittiği konusunda farkındalık yaratmak istedik. Grevci ineğimizin anlatmaya çalıştığı gibi (Ot yoksa süt de yok. Süt yoksa insanoğluna besin yok) dedik. Leo Burnett'in yaratıcı ekibi tarafından tasarlanan ineklerimiz değerli sanatçı Mert Atasever tarafından hayata getirildi."
Haberin fotoğrafları