kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çocuklarla romantiklik olsun diye ilgilenmiyoruz

SEZEN BAŞARAN GÜNAYDIN
Tayfun Talipoğlu'nun 13 yılda yaklaşık 1.5 milyon kilometre yol yaptığı 'Bam Teli' yeni sezonda çocuklar üzerine yoğunlaşacak. Talipoğlu, gittiği yörenin çocukları ile ülke ve bölge sorunlarını tartışacak ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çocuklarla romantiklik olsun diye ilgilenmiyoruz
Tam 13 yıldan bu yana devam eden 'Bam Teli' adlı programıyla ekranın demirbaşlarından olan gazeteci Tayfun Talipoğlu, önümüzdeki sezonda programını ağırlıklı olarak çocuklara ayıracak. Gittiği yörenin başarılı çocukları ile ülke ve bölge sorunlarını tartışacak olan Talipoğlu, 'Bam Teli'nin zaten zaman içinde çocuklar ve kadınlar üzerine yoğunlaştığını söylüyor: "Böyle bir seçim yapmamızın nedeni, bu ülkenin kadınlarının, erkeklerinden daha delikanlı olması, söyleyeceklerini daha açık söylemesi... Çocuklar da yalansız olduğu için 'Yol Hikayeleri' bölümünde onlar üzerine yoğunlaştık. 'Bam Teli'ne başladığımızda; bundan 1 milyon 464 bin kilometre önce çocuklara ne olmak istediklerini soruyordum. Doktor, mühendis, öğretmen diyorlardı. Son dönemde, 'çalışmadan nasıl para kazanabiliriz' haline geldi hayalleri..."

ÇOCUKLAR GÜNDEMİ TARTIŞACAK
Son olarak bir kız çocuğunun dansöz olmak istediğini söylediğini belirten Talipoğlu şöyle konuşuyor: "Çocuklara örnek olarak sunduğumuz şeyler, ileride toplumun yarası olmaya aday oluyor. Bu yüzden başarılı çocuklarımızı da anlatarak çocuklara iyi örnekler sunmamız gerekiyor." Talipoğlu, bugüne kadar 'Yol Hikayeleri' kapsamında en çok etkilendiği çocuk profilini ise şöyle anlatıyor: "Gaziantep'in Direkli Köyü'ndeki bir çocuk, 'En çok ne yapmak isterdin?' sorusuna 'Denizi görmek isterdim' diye yanıt verdi. Onu Gaziantep'e götürdük, şehrin içinde küçük bir havuz gördü ve 'Tamam denizi gördük, dönebiliriz ağabey' dedi. Bir kere Bingöl'de bir köyde kızlara 'Nasıl kaliteli yaşanır?' diye sormuştum. Onlar, 'Şarkıcılar iyi yaşar, biz de şarkıcı olmak istiyoruz' dedi. Okumayan toplumun medyasında ne verirseniz, çocuklar etkilenir. Çabam; bunu anlatmak!" Ünlü gazeteci, bu çalışmanın sosyal sorumluluk projelerine de öncü olacağını söylüyor: "Mesela sigara konusunda bir kampanya başlatmak istiyoruz. Türkiye'nin bir günde sigaraya verdiği para 17 milyon dolar! Eğer insanlar bir gün sigara içmeyip, 5 lira bağışlarsa, 17 milyon dolar toplanıyor. Bunu kampanya haline getirmek istiyorum... Gençler ve çocukların programa katılımcı olmaları derdindeyiz. Bu ülkenin çocukları için hepimiz bir şey yapmak zorundayız. Romantiklik olsun diye değil, yarın çocuğunuz tinerci olup birini bıçaklamasın diye..."