kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yalçın Koçak

Eski vekile sekiz yıl sonra zorla tahliye

MERKEZ
Eski ANAP milletvekili Yalçın Koçak sekiz yıldır günlüğü 22 liradan kaldığı Florya Atatürk Deniz Köşkü sosyal tesisinden Kaymakam emri ve polis zoruyla çıkarıldı..
TBMM Milli Saraylar Dairesi'ne bağlı Florya Atatürk Deniz Köşkü'nün sosyal tesisinde yaklaşık 8 yıldır, günlüğü 22 YTL'ye kalan eski milletvekili Yalçın Koçak, Bakırköy Kaymakamlığı'nın talimatıyla önceki gün polis tarafından zorla tahliye edildi. 1987-1991 döneminde ANAP milletvekilliği yapan Yalçın Koçak, 1999'daki Marmara depreminin ardından ailesiyle sosyal tesislere yerleşti. Evi depremde zarar gördüğü gerekçesiyle misafirhanede kalmaya başlayan Koçak, Milli Saraylar Daire Başkanlığı tarafından son 2 yıl içerisinde pek çok kez yazılı ve sözlü olarak uyarıldı. Ancak bir sonuç alınamadı.

SUYU KESİLDİ
Bu süreçte mahkemeye de verilen Koçak, misafirhaneyi terk etmemeyi sürdürdü. Yalçın Koçak'ın kaldığı odanın elektrik ve suyunu kesmek sorunda kalan Milli Saraylar Daire Başkanlığı, Koçak'ın tesislerden çıkarılması için Bakırköy Kaymakamlığı'na başvurdu. Başvuruyu değerlendiren Kaymakamlık da polise talimat verdi. Bunun üzerine polis önceki gün eski milletvekilini 8 yıldır kaldığı misafirhaneden eşiyle birlikte tahliye etti. Koçak'ın misafirhaneye olan, ancak tutarı açıklanmayan borcunu ödeme sözü verdiği öğrenildi. TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nın Sosyal Tesis İşletmelerine yönelik çıkardığı talimat ve yönergeye göre bu tür tesislerde bir milletvekili aralıksız olarak en fazla 15 gün kalabiliyor. Tesislerde şu anda normal odalar günlük 25 YTL, suit odalar ise 70-80 YTL.