kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Hurmalı kıtır

Malzemeler
*
1 su bardağı hurma (çekirdekleri çıkarılmış)
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı tozşeker
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 1/2 çay kaşığı muskat
* 125 gr. tereyağı
* 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
* 1 adet yumurta
* 3,5 su bardağı un (elenmiş)
Hurmalara suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın, hurmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. 2 çorba kaşığı tozşeker, tarçın ve muskatı ilave edip, iyice karıştırın ve soğutuncaya kadar dinlendirin. Tereyağı, limon kabuğu rendesi, kalan tozşeker (2 çorba kaşığı ayırın) ve yumurtayı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tahta bir kaşıkla karıştırarak unu ekleyin ve hamur özleşene kadar yoğurun. Streçle kaplayıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. Bir parçasını iki streç arasında 20x30 cm. ebatlarında açıp, aynı ebatlarda ve yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Soğuyuncaya kadar yaklaşık 5 dakika dinlendirin. Hamurun üzerine soğuk hurma karışımını yayın. Kalan hamuru hurma malzemesinin üzerini ve kenarlarını kapatacak ebatlarda açıp, hurmanın üzerine kapatın. Bir fırça ile hamurun üzerine hafifçe su sürüp, ayırdığınız tozşekeri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Fasulyeli fırında patates
Malzemeler
*
500 gr. patates (ince halka doğranmış)
* 2 adet taze soğan (ince doğranmış) 100 gr. meksika fasulyesi (konserve, süzülmüş)
* 1 su bardağı krema
* 20 gr. parmesan peniri (rendelenmiş)
Patates, soğan ve fasulyeleri karıştırın. Yağlanmış, orta boy iki adet fırın kabına paylaştırın. Üzerlerine krema gezdirip, peynir serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Hindistancevizli minik bezeler
Malzemeler
*
6 adet yumurta akı
* 1 çay bardağı pirinç unu
* 250 gr. pudra şekeri
* 250 gr. hindistancevizi
Yumurta aklarını mikserle kar gibi oluncaya kadar çırpın. Pirinç unu, pudra şekeri ve hindistancevizini harmanlayın. Tahta bir kaşıkla yavaş yavaş ve karıştırarak yumurta akı köpüğüne yedirin. Geniş uçlu ve şekilli krema torbası ile yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisi üzerine 5 cm. aralıklarla küçük yuvarlaklar sıkın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında önce 15 dakika, sonra ısıyı 100 dereceye düşürüp üzerleri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Tepside soğutup, katılaşıncaya kadar dinlendirip servis yapın.