kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Saçını kestir' dediğim ünlü sıkılıp kaynak yaptıramaz!

'Project by Akay' adlı imaj danışmanlığı şirketi kuran Şenay Akay: Hizmet verdiğimiz ünlüyü, uyandığı andan itibaren yönlendirmeye başlıyoruz. Bizim amacımız ona en uygun imajı oturtmak olduğu için 'saçını kısa kestir' dediğimiz zaman bu öneriye karşı çıkamaz!..
Beş yıl önce katıldığı 'Best Model Of The World' yarışmasında birinci seçildikten sonra, kısa sürede 'top model' mertebesine yükselen Şenay Akay, şimdi de Türkiye'nin ilk imaj danışmanı mankeni oldu. Akay, yeni kurduğu 'Project by Akay'ın çok başarılı olacağını belirterek, "Bugüne kadar Elif Karlı ve Seray Sever'le fotoğraf çalışması yaptım. Sıradaki ünlüler arasında; Sibel Bilgiç, Fulden Uras, Azer Bülbül ve Helin Avşar da var" dedi. Sevgilisi Osman Güney'den ayrıldıktan sonra kendisini tümüyle işlerine verdiğini belirten Akay'la yeni mesleği üzerine konuştuk.

İYİ ELEKTRİK ALIYORUM

* İmaj danışmanlığı yapma fikri nasıl oluştu? İlk kez bir manken imaj danışmanlığı yapıyor. Daha önce Tülin Şahin moda editörlüğü yaptı ama benim yaptığım işi yapan kimse yok.

* Bu işi uzun zamandan beri planlıyor muydunuz? İstediğim bir şeydi ama ekip olarak güveneceğim insanları oluşturamamıştım. Pelin Karamehmetoğlu ile tanıştıktan sonra kesin kararımı verdim. Pelin İtalya'da eğitim görmüş, Kenzo'yla çalışmış bir tasarımcı. Onun öngörüleri bizim için çok belirleyici olacak.

* Çocukken çevrenizdeki insanların kıyafetleriyle ilgilenip, değişiklikler yapar mıydınız? Bana aldıkları kıyafeti nasıl ve neyle giyeceklerini soranların fazlalılığı; bu işi meslek haline getirmemi sağladı. Şimdi de 'Project by Akay'a kampanyalar gelmeye başladı.

* Kampanyalar neleri kapsıyor? Bizim ilgi alanımız; klip prodüksiyonları, reklam çekimleri ve kaset kapakları için fotoğraf çekimleri. Bu arada ben de bir reklamda oynayacağım. Ayrıca, Çağla Şikel ve Ebru Şallı ile birlikte farklı projeler yapmak istiyorum.

* Neden sadece Çağla ve Ebru? Çünkü işlerinde çok profesyoneller ve onları çok beğeniyorum. Ayrıca insan olarak da çok tatlı kızlar. İyi elektrik alıyorum onlardan.

YALAN SÖYLEMESİNLER

* Bundan sonra moda piyasasında patron kimliğinizle var olacaksınız. Bu meslektaşlarınızı rahatsız etmeyecek mi? Ben asla bir patron edasında olmayacağım. Belki de birlikte çalışacağım manken arkadaşlarımı memnun etmek için onların ayağına çaykahve bile götürürüm. 13 yıldır bu işi yaptığım için kimin işine ne kadar saygı duyduğunu biliyorum.

* Size gelen bir kişi nelerle karşılaşacak? Kurallarınız var mı? Bana yalan söylememeleri gerekiyor. Her şeyin doğrusunu biliyor olmam lazım. Bana karşı dürüst davranılması çok önemli.

* Size gelen kişilerin her şeyiyle mi ilgileneceksiniz? Nereye gideceği, nasıl giyineceği, hangi programa katılacağıyla yakından ilgileneceğim. Bir anlamda hayat koçluğu diyebiliriz.

* Kendi tecrübelerinizi de aktaracak mısınız? Elimden geldiği kadar bunu yapacağım.

* Peki vereceğiniz hizmetlerin maddi karşılığı yüksek mi? Hayır değil. Bizim için önemli olan, insanların bize güvenmesi ve bizim onlara güvenmemiz.

FARKLI BİR AZER BÜLBÜL

* Şu ana kadar kimlere imaj danışmanlığı yaptınız? Elif Karlı ve Seray Sever'le çalıştık. Gökhan Tepe'yle anlaşmak üzereyiz, detayları konuşuyoruz. Eğer anlaşırsak onun klip promosyonu ve kaset kapağıyla ilgili çalışacağız. Önümüzdeki günlerde Fulden Uras'ın yeni çıkaracağı albümle ilgileneceğiz. Sırada Helin Avşar ve Sibel Bilgiç var. Azer Bülbül de yeni albümü için benimle çalışmak istiyormuş.

* Azer Bülbül için nasıl bir çalışma düşünürsünüz? Onun için çok farklı bir konsept kurdum. İnsanlar Azer Bülbül'ü gördüklerinde inanamayacaklar.

* Seray Sever ile çalışma süreciniz nasıldı? Seray'la çok keyifli çalıştık çünkü yakın arkadaşız. Çok profesyonel olduğu için rahat çalışabiliyoruz.

* Onunla sadece fotoğraf çekimi mi yaptınız? Birlikte çalışmaya devam edecek misiniz? Seray ekibe çok güzel enerji veriyor. Aktif olarak hayatında yer alacağız. O çok profesyonel, nerede ne yapması gerektiğini biliyor. Ancak onun yetemediği durumlarda biz ona yardımcı olacağız. Şimdi Seray'ı yurtdışına hazırlıyoruz. Bazı sinema projeleri var. Yurtdışındaki çekimlere hazırlanıyoruz. Şu an için her şey çok yolunda gidiyor.

* Seray Hanım da bu konularda sizin kadar heyecanlı mı? O bizden daha heyecanlı!

SÖZÜMÜZDEN ÇIKAMAZ!

* Elif Karlı'nın fotoğraf çekimleri de çok güzel olmuş... Elif, 35 yaşında 2 çocuk sahibi hoş bir kadın. Ancak şu ana kadar hep cici kız gibi görülüyordu. Bu asla kötü bir şey değil ama biz olgun ve hoş bir kadın yansıtmak istedik. Dış görünüş çok önemli ve biz bu konuda kişilere ne yapması gerektiğini, elini nereye koyması, nasıl hareket etmesi gerektiğini göstereceğiz. Yurtdışındaki örnekler gibi yapmaya çalışıyoruz.

* Mesela Madonna'nın kilosundan yiyeceği yemeğe, uyku ve çalışma saatlerine kadar her şeyi planlıdır. Sizin yapmaya çalıştığınız da böyle bir şey mi? Uyandığı andan itibaren işine göre yönlendiriyoruz. Belirli bir ekiple çalışılması gerekiyor. Yoksa bütünlük olmuyor. Biz Elif Karlı'yla kasette başka, klipte başka bir ekiple çalışsaydık; bütünlüğü yakalayamazdık. Bizim amacımız, onun imajını en doğru şekilde yaratmak. Biz ona saçını kestirmesi gerektiğini söylediysek; o üç gün sonra 'Ben sıkıldım, kaynak yaptıracağım' diyemez!
Haberin fotoğrafları