kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Kamplara baskın Türkiye'yi ikna edebilir"

Yeni Haber
The Washington Times gazetesi, ABD'nin Türkiye'yi sınır ötesi operasyonun gerekli olmadığına ikna etmek için Irak'taki Kürt yönetimiyle çalışması gerektiğini savundu. Gazetenin bugünkü editoryal yazısında, "Terör örgütü PKK kampı olduğundan şüphelenilen yerlere yapılacak baskınlar ya da üst düzey tutuklamalar Türkiye'yi iknaya yardımcı olabilir" denildi.

Washington Times gazetesi Türkiye'nin sınır ötesi operasyonunun gündemdeki yerini korurken, ABD yönetimine Türkiye ile Irak arasındaki tansiyonu düşürmesi çağrısı yaptı.

ABD'nin şimdiye kadar Türkiye'yi Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı göstererek terör örgütü PKK'ya karşı bu ülkede askeroperasyon düzenlememeye ikna ettiğini yazan gazete, "22 Temmuz'da parlamento seçimleriyle karşı karşıya olan AKP, PKK konusundaki sertliğini kanıtlamak isteyebilir" iddiasında bulundu.

Irak'a müdahale ihtimaline gerekçe olarak "Türk ordusundan gelen baskı" ve "bölgede bir Kürt devletinin kurulması korkusu"nun da eklendiği makalede "Bir Türk işgali, Irak'ın en istikrarlı ve huzurlu bölgesini karıştırabilir" ifadeleri yer aldı.

Gazete, Washington yönetimine gerginliğin azaltılması için şu tavsiyede bulundu: "Washington, özellikle son gelişmeler ışığında ele alındığında PKK terörizminin Türkiye için ne kadar ciddi bir problem olduğunu kavrayarak, Türkiye'nin askeri müdahalesinin gerekli olmadığını kanıtlamak için Irak'taki Kürt yönetimiyle çalışmalı. PKK kampı olduğundan şüphelenilen yerlere yapılacak baskınlar ya da üst düzey tutuklamalar Türkiye'yi iknaya yardımcı olabilir. Türkiye'nin askeri harekatı rahatsız edici biçimde muhtemel ve bunun etkileri Irak'ın her yerinde hissedilecektir."

(CHA)