kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

MİT: Kayıtlı mısınız?

Yeni Haber
İçişleri Bakanlığı'ndan sonra Milli İstihbarat Teşkilatı da TÜİK'in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne destek verdi.

Resmi internet sitesine tanıtım koyan MİT, ayrıca siteye link vererek vatandaşların kayıtlarını kontrol etmelerini istedi.

Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince muhtarlıklarda askıya çıkarılan ikamet adres bilgilerinin kontrolü amacıyla hazırlanan kampanyaya MİT'de destek verdi. Teşkilatın resmi internet sitesi "www.mit.gov.tr" adresine konulan tanıtımla vatandaşlara "Kayıtlı mısınız?" sorusu soruldu. Daha önce de Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı gibi birimlerin bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde konulan tanıtım ile ayrıca vatandaşların istedikleri takdirde, muhtarlığa gitmeden de sanal ortamda kendilerinin ve birlikte yaşadıkları kişilerin kayıtlarını düzeltebilecekleri ifade edildi.

Bu işlemlerin yapılması için 11 haneli T.C. Kimlik Numarası'nın yeterli olduğu vurgulanan TÜİK'in sitesinde, ayrıca yurtdışında yaşayanlar için ayrı bir bölüme de yer verildi.

Öte yandan son dönemin en büyük projelerinden olan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne ilişkin tanıtımın, devlet kurumlarının çoğunun resmi sitelerinde bulunmaması dikkat çekti.

(ANKA)