kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OKS Türkiye birincisi Fatih Özkan, öğretmen annesi Nilgün Özkan ve kimya mühendisi babası Abdullah Özkan ile poz verdi.

'Başarı ter kokar'

OKS sonuçları açıklandı. Tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puanla birinci olan İstanbul'dan Fatih Özkan "Başarı ter kokar. Birinci olmamda çalışmamın katkısı büyük" dedi..
818 bin 359 öğrencinin katıldığı Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonuçları açıklandı. OKS'de Matematik-Fen (MF) ve Türkçe- Matematik (TM) dallarında birinciliği İstanbul'da Özel Marmara Evleri İlköğretim Okulu öğrencisi Fatih Özkan elde etti. Mahkeme kararıyla ilk kez bir sınav sorusunun iptal edilmesini sağlayan Ömer Gaffar Ekici ise iptal edilen bu soru sayesinde dördüncü oldu.

TEST ÇÖZMEK YETMEZ'
Fen, Anadolu, Sosyal Bilimler, Polis Koleji ve özel okullara yerleşmek için yarışan öğrencilerin katıldığı sınavın sonuçlarını Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik açıkladı. İlk kez mahkeme kararıyla bir sorunun iptal edilmesini eleştiren Çelik, sınav sonuçlarının bu soruda bir "gariplik" olmadığını ortaya çıkardığını savundu. Çelik, 99 net yapan dört öğrenciden üçünün de bu soruya doğru yanıt verdiğini söyledi. Bu durumda soruya yanlış yanıt veren Fatih Özkan, soru iptal edildiği için 500 tam puanla birinci oldu. OKS Türkiye birincisi Fatih Özkan, İstanbul Yenibosna'daki okulunda ailesi ve öğretmenleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Özkan, "Başarı ter kokar, benim başarımda da aktif çalışmamın katkısı çok büyük" dedi. Fatih Özkan'ın babası Kimya Mühendisi Abdullah Özkan ise, oğlunun küçük yaşlardan beri zekâsına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Fatih, iki yaşında okumayı öğrendi. Hiçbirimiz yönlendirmedik. Hiçbirimiz çalıştırmadık. Bir baktık ki televizyonun karşısında reklamlardan okumayı öğrenmiş."

27 BİN KİŞİ SIFIR ÇEKTİ
OKS'da genellikle dereceye giren öğrenciler batı illerinden çıkarken bu yıl farklı puan türlerinde ilk 10'a giren 32 öğrenci arasına Van, Batman, Muş, Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Bayburt'dan da öğrenci yerleşti. TM ve MF puanlarında en başarılı ili ise Burdur oldu. Genellikle batı illerinden öğrencilerin dereceye girdiği sınavda ilk 10'a giren öğrenciler arasında Van ve Batman'ın da aralarında bulunduğu 7 doğu ilinden öğrenci yer aldı. Sınavda sıfır çeken öğrenci sayısı geçen yıla göre yaklaşık 44 bin düşerek, 27 bin 277'e geriledi.