kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Vekilin cakasını bozacağız'

İLİŞKİLİ HABERLER
'Vekilin cakasını bozacağız'
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yeni dönemde, "bugünkü yolsuzluk düzeninin besleyen dokunulmazlık mekanizmasını değiştirip milletvekilinin cakasını bozma" sözü verdi. Baykal, Erdoğan'a televizyonda tartışma çağrısını da yineleyerek, "Gel milletin terazisinde tartışalım" dedi. Kırıkkale ve Kırşehir'de 'de kalabalığa hitap eden Baykal şu mesajları verdi:

PETKİM'E 'DUR' DİYECEĞİZ:
Devletin elinde ne varsa sattılar. Satışlardan bir şey geldi mi size? En son da Petkim'i sattılar. Petkim'i tuttun mu, ekonominin boğazını tutmuşsun demektir. Peki kim aldı, orası belli değil. İnşallah iki hafta sonra CHP iktidar olacak, Petkim satışına 'dur' diyeceğiz.

ÖZELLEŞTİRMELERDE YOLSUZLUK VAR:
Her yerde, her özelleştirmede yolsuzluk var. Bunlar bitmeden Türkiye'nin iki yakası bir araya gelir mi? Arkasında 'haramzade iş adamı, ahlaksız memur, namussuz bir siyasetçiden' oluşan üçlü bir saç ayağı var. Meclis'te bekleyen Başbakan, Bakanlar ve Milletvekillerinin 200 dosyasını marş marş mahkemeye göndereceğiz. Başbakan söz verdi. Dokunulmazlığı kaldırmadı. Çünkü kendi dosyası da var. Milletvekilinin cakasını bozacağız. Baykal Kırşehir'deki konuşmasında ise Yeşil Kartı kaldıracaklarını söyledi. Baykal cebinden çıkarttığı nüfus cüzdanını göstererek, "Yerine bu gelecek, hakkı olan tedaviyi alacak" dedi.