kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan Baykal'ı hemşerilerine şikayet etti

CHA
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Antalya mitinginde yaklaşık 15 bin kişilik kalabalığa seslendikten sonra 50 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın hedefindeki isim ise Antalyalı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dı. Baykal'ı hemşerilerine şikâyet eden Erdoğan, "Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Yarın Baykal da burada konuşacak. Peki, neyle konuşacak 'cek, cakla'. Üç defa bakanlık yaptı bu ülkede, sorun bakalım bir çivi çakmış mı? CHP zihniyetinin çakılı kazığı yoktur bu ülkede. Çünkü vatana aşkı yoktur bunların. İsimlerinde cumhur ve halk var. Ama ikisine de saygısı yok bunların." dedi. Erdoğan, sadece altıyapı hizmetleri için 400 milyon YTL harcayarak, Antalya'yı kasaba görünümünden kurtardıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, sıcakta kendisini dinleyen kalabalığa eğitim, sağlık ulaşımda yapılanları anlattıktan sonra rakamlarla faiz, borç ve enflasyon değerlerini aktardı. Erdoğan, önceki üçlü koalisyon hükümeti zamanında 22 bankanın batırılarak fona devredildiğini, bunun bedelinin ise bugünkü rakamlarla 100 milyar doları bulduğunu söyledi. Erdoğan Antalya'ya 20. gelişi olduğunu belirterek, "Memleketi Antalya olan siyasetçileri burada göreniniz var mı? Biz gelmeye devam edeceğiz. Hakkını vermedik mi Antalya'nın? Bu topraklarda büyüdüğü halde bir eser vermeyenler duysun." dedi.

Erdoğan, Antalya'yı 400 milyon YTL'lik yatırımla kasaba görünümünden kurtarıp bir turizm şehri yaptıklarını kaydederek, "Türkiye'nin başkenti, bunun için geliyoruz, önem veriyoruz. Siz bizim dönemimizde nasıl değişiklikler yaşandığını, yapılan atılımları gayet iyi biliyorsunuz. 2001 ile 2007'deki Antalya arasında dağlar kadar fark var. Bu yıl beklentimiz 8 milyon turist. Ülke genelinde ise 20 milyon turist bekliyoruz. Dünya Türkiye'yi Antalya ile tanıyor. Bu işin lokomotifi Antalya'dır." diye konuştu.

Başbakan Antalyalılara vakıf arazilerinden sonra 2B orman arazileri meselesini de çözme müjdesi verdi. Erdoğan, 2B konusunda Baykal'ın sabah başka, akşam başka konuştuğunu kaydederek şöyle devam etti: "Baykal, 3 Kasım'dan önce orman arazilerini çözeceğiz derken, 2003'de 2B tahribatı artırır diyor. Ben Baykal'ın parlamentoda istikrarsızlığına alışık biriyim. Yadırgamıyorum."

Erdoğan, göreve geldiklerinde 180 milyar dolar olan milli gelirin şimdi 400 milyar dolara çıkardıklarını, ihracatı da 36 milyar dolardan 95 milyar dolara yükselttiklerini ifade etti. Başbakan şunları söyledi: "Halep oradaysa arşın Antalya'dadır. Baykal bakanlık yaptığında bu hesaplar yokmuydu. Bu ara mazotçular çıktı. Bir tanesi de 'mazotu 1 YTL yapacağım' diyor. Sen kaçak olan babanın parasını öde, ondan sonra konuşalım. Mazot tartışmasına Baykal'da katılmış. Biz zaten mazotu 1 milyona veriyoruz."

Erdoğan, mazot tartışmasını halka anlatırken vatandaşlardan birisi geçmişteki bir mazot karnesini uzatarak Baykal'a hediye etmesini istedi. Karneyi alan Erdoğan, "Bunu müzeye koyup saklamak lazım." diyerek espri yaptı.

Erdoğan, konuşmasının ardından çeşitli bölgelerde yapımı tamamlanan park, eğitim ve sağlık olmak üzere 50 tesisin açılışını İspanya Büyükelçisi ile birlikte yaptı. Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistem projesinin de temelini attı.

Törende Başbakan'ın konuşması sırasında kürsüye çıkmak için adım atan Emine Erdoğan ise küçük bir kaza atlattı. Erdoğan, merdivenleri çıkarken ayağı kayarak yere düştü. Korumalar, Emine Erdoğan'ın kollarından tutarak ayağa kaldırdı. Başbakan Erdoğan ise konuşmasına ara vermeden devam etti.