kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli, Gül'ü memleketinde yuhalattı

Yeni Haber
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kayseri mitinginde cumhurbaşkanlığı seçimi ilk sırada yer aldı. Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminin çıkmaza girmesinde suçlunun Başbakan Recep Tayip Erdoğan olduğunu iddia ederek, "Başbakan, cumhurbaşkanlığı seçiminde, pimi çekilmiş bombayı hemşerinizin kucağında patlattı" dedi.

Bahçeli, Gül'e çağrıda bulunarak, elini Başbakan'ın elinden çekmesini istemesi üzerine mitinge katılan vatandaşlar Gül'ü yuhaladı. Yuhlardan Başbakan Erdoğan, Barzani ve ABD'de de nasibini aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri Cumhuriyet meydanını dolduran on binlerce partililerine hitap etti. Bahçeli, mitinge katılan grubun coşkusuyla kürsüye geldi. Bahçeli, halkı bozkurt işaretiyle selamlayarak el salladı ve miting konuşmasına başladı.

Bahçeli, mitingine başlarken partilileri selamladıktan sonra, seçime giden yolda milliyetçi bir hükümeti müjdeleyen toplantıya katılanları kutladı. Bahçeli, "Bu açık hava toplantısının aziz milletimizin geleceğine çok önemli sonuçlar getireceğine inanıyorum" diyerek hoş geldin çağrısında bulundu.

Devlet Bahçeli, 22 Temmuz 2007 Pazar günü 23. dönem TBMM milletvekili seçimlerinin Türk milletine ve Türk demokrasisi adına hayırlara vesile olmasını, barış, huzur ve kardeşlik içinde demokratik bir yarış olmasını temennisinde bulunarak, bütün siyasi partilere ve milletvekili adaylarına MHP adına başarılar diledi.

'Devletin başına devlet gelecek' şeklinde atılan sloganlarla konuşması ara sıra kesilen Bahçeli'nin hedefinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan vardı. 'Bugün yokluğunu kaybetmemek için çırpınan ve çırpındıkça satan bir parti görüyoruz' diyen Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Başbakan ve partisi devlet imkanlarını ahlak tanımadan kullanarak ayakta durmaya çalışıyor. İlden ile uçurulan devletin uçakları ve helikopterleri ve gezdirilen makam araçları ve başbakanlık otobüsleri bu hükümetin gerçek gücünü ve seviyesini ortaya çıkardı. Bununla da kalınmadı. İşçiler ve memurlar yoklama yapılarak mitinglere taşınıyor. Okullar açık olsa miting meydanlarına ilkokul çocuklarını bile götürmekten utanmayacaklar. Bunlar AKP iktidarını akıbetini gösteriyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, MHP'nin iktidarı yaklaşıyor. Bunu biliyorlar ve hesap vermek gününden korkuyorlar. MHP'nin iktidarını engelleyemiyorlar. Korkunun ecele faydası yok. AKP'nin bin 692 gündür iktidar ve milletimiz yoksulluğa ve kötü günlere şahit oldu. Korkaklık ve teslimiyetçi durumlarını gördük. Tek başına iktidarlığı diktatörcülük sanan başbakanın sorunlarını nasıl açmaza soktuklarını gördünüz."

"BAŞBAKAN, PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBAYI HEMŞERİNİZİN KUCAĞINDA PATLATTI"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde izlediği yolla bir iktidar partisinin nasıl çaresiz kaldığını Türk milletinin gördüğüne değinen Bahçeli, "Başbakan hile ile gerginliğini sürdü. Pimi çekilmiş bombayı hemşerinizin kucağında patlattı. Başbakan seçim sürecinde uzlaşmaya yanaşmadı. O adaylığa cesaret edemedi. Başkalarının önüne açamadı. Son dakikaya kadar bekledi ve son dakikada da hemşerinizi aday olarak açıkladı. Kolunu Sayın Gül'ün üzerine attı ve ustaca işin içinden sıyrıldı. Şimdi gittiği mitinglerde 367 istismarını bahane ederek boy gösteriyor. Sayın Abdullah Gül çek elini Başbakan'ın elinden. Sayın Gül'ün cumhurbaşkanlığı mahkemeden döndü. Başbakanın ifadesi ile önü kesildi. Peki bu seçimi çıkmaza sürükleyen başbakanının suçu yok mu? Vekil sayısına rağmen cumhurbaşkanını seçemeyen başbakanının suçu yok mu? Bu hesap birine kesilmelidir. Bunun hesabını Gül mü verecek yoksa Başbakan mı verecektir. Başbakan Gül'e hesabı kesti ve onu yıpratarak ortada bıraktı. Bu başarısızlığını türbanla örtüyor. Beceriksizliğini mağduriyetle başörtüsü ile kapatmaktadır. 367 yetmediği gibi daha fazla istiyor. 365 ile ne yaptın da 400 istiyorsun. Hangi meseleyi çözdünüz. Milletin hangi sıkıntısı aştınız. Bu dönem çabuk geçti. Sen şansını kullanamadın. Tek başına iktidar ile çözemedin. Uzlaşmadın. Seçime mecbur kaldın. Bu kafa ile 500 milletvekili olsa ne yazar. Ama sen yine bir engel bulursun. Kendi önünün kendin tıkarsın. Partide koltuk kavgası çıktı. Şimdiden adaylık tartışması başladı. İkisini yanına alarak gösteri yapıp sorunu kaldırmak istedi. Birbirlerinin önünü şimdiden kesiyorlar. Başbakanda yeniden cumhurbaşkanı içinde gerekeni yapıyor ve bekliyor. Çatışmaların müjdesini şimdiden veriyor." diye konuştu.

MAĞDUR TÜRK MİLLETİ OLMUŞTUR

Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yanlış uygulamaların mimarının AK Parti iktidarı olduğunu savunan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunu da siyesi malzeme yapıyor. Devletin imkanları ile yapılan TOKİ toplantıları ile başbakan kendisini mağdur gibi göstermektedir. Asıl mağdur olan ücretli ve çiftçimizdir. Açlık sınırı altında yaşayan insanımızdır. 20 milyona yaklaşan yoksul insanımızdır. Mağdur olan yan gelip yattığını söylediklerini, al ananı git dediklerinizdir. Şehitler ölmez ve vatan bölünmez diyenlerdir. Gerçek mağdur Kayserili ve Türk milletidir. Sayın başbakan ve yandaşları mağdur değiller. Siz mağdur bilmezsiniz. Açın halinden anlamazsınız. Siz lüks makamlarda inanç bezirganlıkları yaparsınız. Şatafatlı toplantılarda ülkenin geleceğini karartırsınız. Katile sayın diyenlerdensiniz."

Bahçeli, konuşmasını sertleştirerek, "Size buradan sesleniyorum. Artık sonuç geldi. Yaptıklarınızın bedelini ödeyeceksiniz" dedi. Bahçeli, Başbakanın bir oyun içinde olduğunu ve mağduriyeti yaratmak istediğini ifade ederek, "Oyunu tutmadı. Kendi önünü açmak istedi planı yürümedi" diye konuştu.