kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

MHP'ye yüklendi: CHP değirmenine su taşıyor

ERGUN AKSOY
Devlet Bahçeli ile girdiği "Abdullah Öcalan'ın asılması" polemiğini Afyon'da da sürdüren Tayyip Erdoğan MHP'ye eleştirilerine devam etti: Koalisyon iktidarında DSP'nin şimdi ise CHP'nin değirmenine su taşıyorlar..
İLİŞKİLİ HABERLER
MHP'ye yüklendi: CHP değirmenine su taşıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile aralarında başlayan 'Öcalan'a idam' polemiğini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in memleketi Afyon'da sürdürdü. Başbakan Tayyip Erdoğan, Abdullah Öcalan'ın MHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde ABD'liler tarafından teslim edildiğini belirterek Bahçeli'ye, "O zaman idam da vardı, halletseydin niye halletmedin, ha ip bulamamış ip İsteseydin bu millet sana ip verirdi, boyu kadar, istemediğin kadar ip verirdi. Şimdi onu da bizim üzerimize yıkmak istiyor. Sanki İmralı Adası'nı biz düzenledik. F tipi cezaevine almalıymışız, sen alsaydın, niye almadın" diye seslendi. Erdoğan'ın konuşması sık sık "İnadına Tayyip" sloganlarıyla kesilirken, Erdoğan, "Vur vur inlesin Baykal" dinlesin sloganları üzerine, "Gerek var mı? Zaten 22 Temmuz da sandıkta demokratik olarak, bunları siz sandığa gömeceksiniz" karşılığını verdi.

'CHP'YE SU TAŞIYORLAR'
Kendilerinden önceki "her kafadan ses çıkan koalisyon" dönemlerinde "sağır yönetimlerin" çıkardığı krizlerden ülkenin çok çektiğini ifade eden Erdoğan, "MHP o koalisyonda DSP'nin değirmenine su taşıyordu. Ne oldu? Onun da suyu tükendi. DSP'nin hepten suyu bitti. Bu defa CHP-DSP'yi yi yanına aldı. Bu kez DSP-CHP değirmenine MHP yine su taşımaya hazırlanıyor" dedi. MHP'yi eleştirirken, Yüce Divan'da yargılanan eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın göndermesi de yapan Erdoğan, "Hortumculuk onların döneminde zirve yaptı mı, yaptı. Önünüze bir MHP'li çıktı mı 'ah kardeşim yapma, bu yanlışı bir daha tekrarlama' deyin. Dürüstlük başka bir şey, helal haram başka bir şey" dedi.

'SIFIRLARIM DİYEN YALAN SÖYLER'

AK Parti lideri Erdoğan, alanda bulunanların "Sezer istifa" sloganlarına da müdahale etti. Erdoğan, "Lütfen, ben Afyon'da konuşuyorum lütfen. Sizlerden özellikle demokratik tavrınızı bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı bu tür bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Siz bunları kendi gönül dünyanızda saklayın, ama benim yanımda yapmazsanız minnettar kalırım" diyerek sloganları susturdu. Eskişehir'de halka seslenen Erdoğan, "Kendimizi aldatmayalım, terörle beraber yaşayacağız. Buna kendimizi alıştıracağız, ama mücadeleyi de sonuna kadar bütün güvenlik güçlerimizle beraber vereceğiz, vermeye mecburuz. Kim gelip de 'ben bunu sıfırlıyorum' diyorsa dört dörtlük yalan söylüyor. Eğer bunu çok iyi biliyorlarsa yolunu söylesinler biz de yapalım. Eğer önerilerini söylüyorlar da biz yapmıyorsak, benim milletim bize görev vermesin, bu kadar açık konuşuyorum, ama gerçekleri de saptırmasınlar" şeklinde konuştu.