kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Abdüllatif Şener

Şener: Yeni meclis seçecek

* Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener: Önümüzdeki 120 gün içerisinde cumhurbaşkanı seçme zorunluluğu varsa ki Anayasamıza göre vardır, bu seçimi TBMM üyeleri yapacaktır. Bu üyeler, 22 Temmuz seçimlerinden sonra seçilecek üyeler olacaktır. Bugün gündemimizde bulunan bu yeni cumhurbaşkanı seçimini önümüzdeki meclis yapacaktır. Bu üyeler 22 Temmuz seçimlerinden sonra seçilecek üyeler olacaktır. Bugün gündemimizde bulunan bu yeni cumhurbaşkanı seçimini önümüzdeki meclis yapacaktır. Yeni meclis, TBMM Başkanlık Divanı seçildikten sonra, bir aylık süre içerisinde yeni cumhurbaşkanını seçmek zorundadır. Meclis yeni cumhurbaşkanını seçemezse, meclis seçimleri tekrar yapacaktır.

* TBMM Başkanı Bülent Arınç: Çok sevinçliyim. Çünkü cumhur millet demektir. Millet de başkanını artık kendi serbest iradesiyle sandıkta referandumla seçmiş olacaktır. Böylelikle kördüğüm haline getirilmiş olan cumhurbaşkanlığı seçimi de halk tarafından gerçekleştirilecek.

* CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz: Cumhurbaşkanı seçimini kolaylaştırdı. Meclis cumhurbaşkanı seçimini yapacak ve 367 aranmayacak.

* Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu: Türkiye Cumhuriyeti'nin bürokratik bir Cumhuriyet değil demokratik bir Cumhuriyet olması için cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi gerekir. Referandumda yüzde 60'ın üzerinde bir oyla kabul edileceğini düşünüyorum.
Haberin fotoğrafları