kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İŞADAMLARI DA VAR Polisin de darp edildiği derbide olay çıkardığı gerekçesiyle gözaltına alınanlar arasında, kariyer sahibi yöneticiler bile bulunuyordu.

Derbideki olaylar organize suç

Canan YILMAZ - MERKEZ
G.Saray-F.Bahçe derbisinde çıkan olaylara karışan 14'ü tutuklu 25 sanık için 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, olayların organize olduğu vurgulandı..
Ali Sami Yen Stadı'nda geçtiğimiz mayıs ayında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde maç öncesi, esnası ve sonrası olaylar çıkması ile ilgili gözaltına alınan 14'ü tutuklu 25 sanık hakkında "Yaralama, polis memuruna görevini yaptırmama, kamu malına zarar verme" suçlarından 3 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, 4'ü polis memuru 9 kişinin yaralandığı olaylarda, şüphelilerin fotoğraf ve kamera görüntüleri ile tespit edildiği belirtildi.

KULÜPLER UZAK DURMALI
Futbol terörünün büyük kulüplerin taraftarlarının oluşturduğu organize yapılanmalardan kaynaklandığı ifade edilen iddianamede, kulüplerin bu gruplara karşı mesafeli davranmaları istendi. İddianamede şu ifadelere de yer verildi: "Olaylar kendilerini Ultra Aslan olarak adlandıran ve internet sitesi bulunan bir grup taraftarın stadı terk etmek istemesiyle başladı. Şüpheliler, kamu yararına tesis edilen sandalyelere zarar verdi, müdahale etmek isteyen polisleri söktükleri koltuklarla yaraladı. Olaylar sırasında Fenerbahçeli taraftarlar da zarar gördü. Birlikte hareket eden şüpheliler, şiddet kullanarak polisleri belli bir alanda sıkıştırdı ve görevlerini yapmalarına engel oldular." İddianamede, futbol terörü kavramının önceki yıllara göre farklı bir aşamaya geldiği belirtilerek, "Önceki yıllarda bireysel tepkilerle zaman zaman olaylar çıkmıştır. Son yıllarda ise büyük takımların taraftarları tarafından kurulan internet sitesi bulunan grupların topluca organize bir şekilde olaylar çıkarmaktadırlar. Alt grupları da bulunan bu grupların topluca belli yerlerden bilet aldıkları, maçlara birlikte gittikleri, forma bastırmaktadılar" denildi.

RAKİBE DÜŞMAN BAKIŞI
İddianamede, futbolun dostça, kardeşçe ve centilmence yapılması gereken bir spor olduğu, ancak bazı derbi maçlarında bu tür grupların provokatif hareketleri sonucu şiddete dönüşen bir araç haline geldiği ifade edilerek, karşı tarafın oyuncuları ve taraftarlarına düşman gözüyle bakıldığı ve topluca saldırılar yapıldığı da ileri sürüldü. Tutuklu sanıklar Mahmut Cihan D., Emin M., Ertan Y., Çağatay H., Gökhan O., Şükrü Ö, Cahit M., Sinan B., Uğur K., Ömer Batuhan G., Gökhan K., Dinar S., Erhan A. ve Onur Murat İ.'nin aralarında bulunduğu 25 sanık, 3 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle Şişli Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.
Haberin fotoğrafları