kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bryan Ferry bu akşam saat 21.00’de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkacak.

Yaşgünüm için yine geleceğim!

HATİCE UTKAN
Bu akşam Açıkhava'da Bob Dylan şarkıları söylemeye hazırlanan Bryan Ferry: Eylül ayında tekrar geleceğim. Bu yıl doğum günümü Bodrum'da kutlamak istiyorum..
Popüler müziğin özgün yorumcusu Bryan Ferry, bu akşam İstanbul Caz Festivali kapsamında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verecek. Hayranlarına Bob Dylan klasiklerinden oluşan bir repertuvar sunmaya hazırlanan Ferry, Türkiye'yi çok sevdiğini belirterek, "Türkler çok zevkli bir yaşam sürüyor" dedi. Doğum günü olan 26 Eylül'ü Bodrum'da kutlayacağını söyleyen 61 yaşındaki usta yorumcuyla; Türkiye sevgisi ve müzik tutkusu üzerine konuştuk.

* Türkiye'ye daha önce de gelmiştiniz değil mi?
Evet burada iki büyük konser verdim, iki kere de özel şovlara çıktım. Tabii bir de en çok sevdiğim yer olan Bodrum'da tatil yaptım. İki yıl önce yakın dostum Sahir Erözen'in Maça Kızı Oteli'nde kalmıştım. Doğum günümde (26 Eylül 1945) Bodrum'da olmak istiyorum.

BOŞ ZAMAN YOK


* Türkiye'den ev almak gibi bir planınız var mı?
Hayır, şu an öyle bir planım yok. Benim evim, yaşadığım yer Londra. Orada iki tane evim var. Zaten, şehir dışında oturuyorum. Stüdyom da orada. Londra benim yerleşik yaşabileceğim tek şehir; çünkü çok merkezi.

* Türkler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Türkler, İngilizler'den çok daha eğlenceli. Ayrıca siz zevkli yaşamayı çok iyi biliyorsunuz.

* Uzun süre sonra yeni bir albüm yaptınız. Bu yenilik hayatınızı nasıl etkiledi?
Artık hiç boş zamanım yok. Bir sürü konser ve şova katılıyorum. Şu an hayatımdan çok memnunum. Müzik benim tek tutkum ve yaptığım her şeyde denge olmasını isterim. Albüm çıkarmak için uzun süre bekledim çünkü; önce hayatımda denge kurmak istedim.

DYLAN'LA TANIŞMADIM


* Yeni albümünüzde neden Bob Dylan şarkıları söylediniz?
Çünkü onun müziğine hayrandım. Hayatımda söylediğim ilk solo şarkım da bir Bob Dylan şarkısıydı. Onun müziğiyle özel bir ilişkim var. Bu yüzden onun şarkılarından bir albüm yapmalıyım diye düşündüm. Bob Dylan'ın çok farklı bir yanı vardır. Müzikleri de çok güzeldir, sözleri de... Şiirsel bir müziğe sahip. Benim onun şarkılarını bu kadar sevmemin nedeni, onun şiirselliğidir. Hayranlarım da benden Bob Dylan şarkıları dinlemekten büyük zevk alıyor.

* Bob Dylan'la tanıştınız mı? Tanıştığınızda ona ne dersiniz?
Hiç tanışmadım. Ben çok utangaç biriyimdir, diğer müzisyenlerle çok fazla görüşmem; özel yaşamayı severim. İnsanlara karşı fazla açık biri değilimdir. Bence Bob Dylan da böyle bir insan. Özel yaşamayı seviyor. Onun eserlerine hayranım o kadar. Bazen hayran olduğun biriyle mesafeyi korumak iyidir diye düşünüyorum. Zaten tanışsam da ne diyebilirim ki?
Haberin fotoğrafları