kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İş yavaşlatmadan dolayı gece saatlerdede THY'ye aitsefer yapanuçakların inişve kalkışların-da 1,5 saatekadar gecikmeler yaşandı.

THY'de çıldırtan rötar

Sadık GÜLEÇ / MERKEZ
THY ile Hava-İş arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin dün de tıkanması üzerine sendika iş yavaşlatma başlattı. Seferlerde gecikmeler oldu..
Türk Hava Yolları ile Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde resmi arabulucu sürecinden ve dün taraflar arasında yeniden yapılan görüşmeden sonuç alınamaması üzerine sendika iş yavaşlatıyor. Resmi arabulucu raporunun Hava-İş'e ulaşmasından 6 iş günü sonra da grev kararı asılacak.

Görüşmeler çıkmazda
Hava-İş ile THY Anonim Ortaklığı ile THY Teknik A.Ş arasında yapılan görüşmelerde yirmiye yakın ücret ve sosyal yardım maddesinde anlaşma sağlanamadı. Hava- İş ilk 6 ay için ücretlerde yüzde 23.9 zam isterken THY yönetimi 2007 yılı için yüzde 9 zam önerdi. Görüşmelerin çıkmaza girmesinden sonra yasa gereği resmi arabulucu süreci başladı. Bu sürecin de uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine arabulucunun hazırladığı rapor Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne teslim edildi. Bugün yapılan toplantıda THY'nin yüzde 9 zam oranını yüzde 10'a çıkarması da kabul görmedi. Hava-İş, grev kararının ilanı için arabulucu raporunun sendikaya ulaşmasını beklemeye başladı.

BAKANLAR KURULU ERTELEYEBİLİR
Yasaya göre Bakanlar Kurulu'nun "genel güvenlik ya da genel sağlık sorunu yaratması durumunda" grevleri erteleme yetkisi bulunuyor. Bakanlar Kurulu bu durumda 60 günlük süre için grevleri yasaklayabiliyor. Hava-İş sendikası başkanı Atilay Ayçin, "Grev erteleme iş barışına ağır bir darbe vurur" şeklinde konuştu ve grevin ertelenmesi durumunda haklarını arayacaklarını söyledi. Görüşmelerin tıkanması üzerine yapılan THY açıklamasında "Görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını istiyoruz" denildi. THY yetkilileri iş yavaşlatma eylemi üzerine şimdilik açıklama yapmayacaklarını ifade etti.
Haberin fotoğrafları