kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Doktorları genç kızın yaşama şansının düşük olduğunu vurguladı.

Stajının ilk günü kaza kurşunu...

Fatih ŞENDİL / MERKEZ
İzmir'in Urla ilçesinde üniversite öğrencisi Esra Çakır (20), staja başladığı muhasebe bürosundaki ilk gününde kurusıkı tabancayla oynayan işyeri sahibinin kardeşi tarafından vuruldu. Ağzından giren ve beynine zarar veren kurşunla komaya giren genç kızın durumu çok kritik. Olayın ardından tabancayı saksıya saklayarak kaçan İbrahim Güçlü ise polis tarafından yakalandı.

Saksıya gömdü
Önceki gün yaşanan olayda, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İşletme Bölümü 1. sınıf öğrencisi genç kızın ilk staj gününde muhasebe ve mali müşavirlik bürosuna gelen patronun kardeşi İbrahim Güçlü şortunun cebinde taşıdığı kurusıkıdan bozma tabancasıyla oynamaya başladı. Ancak silah aniden patladı. Bu sırada masada oturan Esra Çakır, ağzından vuruldu. Kanlar içinde kalan genç kızı gören İbrahim Güçlü, şaşkınlık içinde ikinci kez tetiğine dokundu. Yeniden patlayan silahtan çıkan kurşun bu kez zanlının parmağına isabet etti. İbrahim Güçlü, silahı işyerindeki saksının içine sakladıktan sonra yaya olarak kaçtı.

'Silah patladı'
Kısa sürede yakalanan İbrahim Güçlü'nün oynadığı silahın birdenbire patladığını, kendisinin kesinlikle kasti olarak yapmadığını söylediği öğrenildi. Zanlının, geçtiğimiz yıl Urla'daki evinin bodrumunda 13 adet el yapımı bomba ile çok sayıda patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildiği ortaya çıktı. Güçlü ve beraberinde yakalanan kişinin, tahrip gücü yüksek patlayıcıları, balık avlarken kullandıklarını öne sürdükleri belirtildi. Patlayıcıları başkalarına da sattığı tespit edilen Güçlü'nün bu olay nedeniyle tutuklanıp bir süre cezaevinde kaldığı belirtildi.