kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bu bebekler fitness meraklısı

ÖZLEM AVCI
İlki 1982'de ABD'de çocuklar için kurulan ve bugün dünyada 200 noktada hizmet veren çocuklara özel fitness merkezi My Gym şimdi İstanbul'da! Fitness salonunda 6 haftalık bebek de 13 yaşındaki çocuk da spor yapabiliyor ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bu bebekler fitness meraklısı
Bir zamanlar çocuklar sokaklarda kovalamaca ve saklambaç oynarken artık evde bilgisayar başından kalkmıyor ve obezite tehlikesi altında yaşıyor. Yıllar önce bu tehlikeyi fark ederek Amerika'da faaliyet göstermeye başlayan çocuklara özel bir spor salonu dünyanın birçok ülkesinden sonra artık Türkiye'de de hizmet verecek. Çocuklara özel fitness merkezi My Gym, İstanbul Korukent'te; 6 haftalık bebekten 13 yaşındaki çocuğa kadar farklı yaş grubundakiler için sporu eğlenceli hale getiriyor.

Çocuklar hareketsiz
Hedeflerinin hareketsiz bir hayat süren çocuklara sporu sevdirmek olduğunu vurgulayan My Gym'in kurucuları Deniz Say ve Arzu Zilberman, merkezle ilgili şu bilgileri verdi:

* Arzu Zilberman: Amerika'da 25 yıl önce çocuklarda yaşanan problemlerin son yıllarda ülkemizi de tehdit ettiğini gördük. Obezite oranında ciddi şekilde bir artış söz konusu. Bilgisayar ve internetin çocuklarımızın hayatına büyük bir hızla girmesi nedeniyle çocuklar fiziksel aktiviteden gittikçe uzaklaşmaya başladı. Artık birbirleriyle oynamak yerine parmaklarının arasındaki klavyelerle oynuyorlar. Görüştüğümüz tüm ebeveynler de sporun gerekliliği konusunda hemfikirdi ama bu alışkanlığın kazandırılması noktasında kendilerini çaresiz hissediyorlardı. Tüm bu etkenler bizde çocuklara özel bir spor merkezi kurma fikri doğurdu.

* Deniz Say: Yaptığımız araştırmada My Gym'in bu alandaki en önemli isim olduğunu gördük. Böylece Türkiye'ye getirme kararı aldık. Bahsettiğimiz problemlerin ABD'de yıllardır yaşanıyor olması; bu konuda tecrübeye sahip olan My Gym ile çalışma kararı almamızda önemli bir etken oldu.

* A. Z.: My Gym; ilk olarak 1982'de ABD Kaliforniya'da çocuklar için kurulan ve bugün ABD, Fransa, Avusturalya ve Kanada gibi ülkelerde 200 noktada hizmet veren bir fitness merkezi. 65 bin çocuk için fitness'ı eğlenceye dönüştürüyor. My Gym'in bebeklik döneminde daha 6 haftalıkken başlayan ve 13 yaşa kadar devam eden programları birçok uluslararası ödüle sahip.

Ünlü çocuklar gidiyor
* A. Z.: My Gym'de, çocuklarımıza erken yaşlarda spor sevgisini ve alışkanlığını kazandırmayı amaçlıyoruz. Yetişkin sporunda sadece fiziksel gelişim söz konusuyken; biz fiziksel, duygusal ve zihinsel gelişimi hedefliyoruz.

* D. S.: My Gym, dünyanın birçok yerine yayılmış bir Amerikan şirketi. Amerika'da Dominique Wilkins, Shaquille O'Neil, Will Smith, Nicholas Cage, Jamie Lee Curtis, Goldie Hawn, Kurt Russell, Lisa Bonet, Lenny Kravitz, Farrah Fawcett, Sean Penn, Ryan O'Neil ve Tom Jones gibi birçok ünlünün çocuğu My Gym'de spor sevgisi kazanıyor.