kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan'dan Bahçeli'ye tazminat davası

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı bir yazılı açıklamada, ''kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Genel Başkanı Devlet Bahçeli aleyhine Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 20 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Bahçeli'nin, 13 Haziran 2007 tarihinde yaptığı yazılı açıklamada, ''Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu'' savunuldu.

Dava dilekçesinde, söz konusu yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildiği aktarıldı:''Son dönemde kanlı terör tırmanmış, güvenlik güçlerimiz hain
saldırıların yoğun biçimde hedefi haline gelmiştir.Türkiye bugün milli birliğimize ve varlığımıza kastetmeyi amaçlayan alçak bir suikastla karşı karşıyadır. Bu noktaya gelinmesinin birinci derecede sorumlusu, Başbakan Erdoğan ve hükümetidir.

Bugüne kadar etnik bölücülüğe cesaret veren ve güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini zaafa uğratan Başbakan Erdoğan, bugünkü kanlı ve karanlık tablonun baş mimarı olmuştur.

Bugün Türkiye'nin en büyük talihsizliği, terörün siyasi ve manevi sorumluluğunu omuzlarında taşıyan böyle bir Başbakan tarafından idare ediliyor olmasıdır. Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki son beyanları tam anlamıyla bir hezeyan ve sorumsuzluk örneğidir.''

Dilekçede, Bahçeli'nin, söz konusu açıklamada, Türkiye'nin milli güvenliğinin sağlanmasının siyasi sorumluluğunu taşıyan Başbakan'ın, Anayasal görev ve sorumluluklarını yerine getirmede acze düştüğünü iddia ettiği savunuldu.Bahçeli'nin, açıklamasında ''terörle etkili bir
şekilde mücadelenin gereklerinin yerine getirilmemesi, tarihin ve Türk
milletinin affetmeyeceği bir gaflet, dalalet ve ihanettir'' şeklinde
ifadelere yer verdiği kaydedildi.

Dilekçede, söz konusu yazılı açıklamada, ''Türkiye'deki beş bin teröristle mücadele edilemediğini söyleyen Başbakan, sadece aczini ve korkaklığını ikrar etmekle kalmamış, aynı zamanda, bu zaafını Kuzey Irak'a askeri müdahalede bulunulmamasının gerekçesi olarak kullanmak küçüklüğüne düşmüştür. Başbakan Erdoğan, bu suretle Türkiye'ye düşmanlığı varlık sebebi haline getiren peşmerge lideri Barzani'ye ve onun himayesinde Kuzey Irak'ta yuvalanan kanlı teröristlere ümit, cesaret ve güvence vermiştir'' denildiği kaydedildi.

Bahçeli'nin söz konusu ifadelerinin, eleştiri ve ifade özgürlüğü hak ve görev sınırlarını aştığı iddia edilen dava dilekçesinde, Başbakan Erdoğan'ın doğrudan doğruya ve açıkça kişiliğinin hedef alındığı öne sürüldü.

Dilekçede, MHP Genel Başkanı Bahçeli'den, yasal faiziyle birlikte 20 bin
YTL manevi tazminat talebinde bulunuldu.

(AA)