kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Örgütün eşini dolandırdığı şehit yüzbaşı Abdulkadir Özaydın (solda).

Şehit eşini bile dolandırdılar...

Enis YILDIRIM - ANKARA
Girdap operasyonuyla çökertilen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği'nin, bir şehit eşini 70 bin YTL dolandırdığı ortaya çıktı. 12 kişi tutuklandı..
Başkentte çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları gerekçesiyle, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği Başkanı Taner Ünal ve yönetim kurulu üyelerine yönelik düzenlenen "Girdap" operasyonunda, çok sayıda sahte asker, savcı ve polis kimlikleri ele geçirildi. Ünal'ın bilgisayarında çocuk pornosu çıktığı ileri sürüldü. Bir şehit eşinin de dolandırıldığı tespit edildi. Aralarında dernek başkanı, şube başkanları ve dernek üyelerinin yer aldığı 18 kişi; Ankara, Mersin, Antalya, İstanbul, Konya, Giresun, Muğla, İzmir ve Diyarbakır'da gözaltına alındı. Bu kişilerden 12'si ise tutuklandı.

EV VAADİYLE KANDIRDI
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde 3 gündür sorgulanan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; askerlikten atılan Savaş K. tarafından hazırlandığı belirlenen sahte kimlikler ile gıyabi tutuklama kararı, el bombası, gaz maskesi, 5 tabanca, kelepçe, telsiz, cop ve çelik yelek de ele geçti. Vehbi Ş.'nin bir süre önce şehit düşen bir yüzbaşı Abdulkadir Özaydın'ın eşi Mehtap Özaydın'ı dolandırdığı da ortaya çıktı. Öğretmen Mehtap Özaydın yaşadıklarını şöyle anlattı: "Oyak'ın şehit tazminatı olarak verdiği 100 bin YTL'nin 30 binini kullandım. Bu sırada tanıştığım Vehbi Ş. bana 70 bin YTL'ye ev alabileceğimizi söyledi. Ama ne ev aldı, ne de parayı iade etti."

600 YTL 'MİTİNG PARASI'
Vehbi Ş.'nin parayı isteyen Özaydın'ı tehdit ettiği de öğrenildi. Jandarma Yüzbaşı Abdülkadir Özaydın'ın ise 11 Ağustos 2005'te Göcek'te geçirdiği trafik kazasında, oğlu Alperen ile öldüğü öne sürüldü. Diyarbakır'da bir gazetenin muhabirini tehdit ettiği de ortaya çıkan örgüt yöneticilerinin, çeşitli illerde şehit cenazelerine katıldığı belirlendi. Telefon konuşmalarından, CHP'nin bir teşkilatının yöneticisinin Çağlayan mitingine katılmaları için bazı dernek üyelerine 600 YTL gönderdiği de tespit edildi. Dernek yöneticilerinin kendi aralarında yaptığı telefon konuşmalarında "1 numara" olarak bahsettiği kişinin kimliği ise belirlenemedi.