kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İlk kez bir kuvvet komutanı hapiste

Ersan ATAR - Göksel ÇAĞLAV
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil kesinleşen 2 yıl 6 aylık hapis cezasının infazı için dün Tekirdağ'daki Saray Cezaevi'ne konuldu. Erdil, bir yıl hapis yatacak..
Türkiye'de ilk kez bir kuvvet komutanı aldığı ceza nedeniyle cezaevine konuldu. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil, kamuoyunda, "Nereden buldun?" yasası olarak bilinen, haksız mal edinme suçundan aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının infazı için Saray Cezaevi'ne konuldu. Erdil, yaklaşık 1 yıl hapis yatacak.

6 AYLIK ERTELEME BİTTİ
Eski Kuvet komutanı Erdil, eşi Füsun Erbil, kızı Deniz Halide Erdil, Kızının iş ortağı Şirin Melek Hekim ve Emir subayı Yalçın Kayatunç ile birlikte Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yargılandı. Mahkeme Erdil'in Etiler'deki 2 evini nasıl aldığını açıklayamaması nedeniyle haksız mal edinme suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca, "nüfuzunu kötüye kullanma" suçundan da Erdil'e 6 ay hapis cezasıverdi. Askeri mahkeme Erdil'in 6 aylık cezasını 600 YTL para cezasına çevirirken, 2 yıl 6 aylık cezayı paraya çevirmedi ve ertelemedi. Askeri Yargıtay da mahkeme kararını onayınca Erdil hakkındaki 2 yıl 6 aylık hapis cezası, Etiler'deki iki daireye el konulması kararı ile TSK'dan çıkartılması yönündeki karar kesinleşmiş oldu. Erdil hakkındaki kesinleşmiş ceza nın infazı 6 aylığına 'sağlık nedeniyle' ertelenmişti. Bu süre 3 Haziran'da doldu. Erdil, dün Tekirdağ Saray Başsavcılığına kendiliğinden başvurarak, cezasının infazının başlamasını istedi. Emekli Oramiral Erdil dün Saray Cezaevi'ne konuldu. Erdil, burada ceza infaz yasasına göre yaklaşık 1 yıl kalacak. Erdil hakkındaki hapis cezasının infazı ile birlikte TSK'dan çıkartılması ve etiler'deki iki evinin zor alımı kararlarının da infaz süreci dün başladı. Buna göre Erdil dünden itibaren "sade vatandaş" oldu.