kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başaran Ulusoy

Ulusoy için siyaset kasım ayından sonra başlıyor

Kasım ayında yapılan TÜRSAB Genel Kurulu'ndan sonra siyaseti yeniden düşüneceğini söyleyen Ulusoy, "Parti kafamda hazır" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ulusoy için siyaset kasım ayından sonra başlıyor
22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olacağı çok konuşulan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un adı listelerden çıkmadı. Daha önce kasım ayında yapılacak genel kurulda TÜRSAB'a başkan olmayacağını açıklayan Ulusoy ile son süreci görüştük. Ulusoy, "Kasım ayında aday olmayacağım, ama çok fazla aday olmam yönünde baskı var" diyerek hafif bir dönüş sinyali verirken, "Siyasete girme fikrinize ne oldu" sorumuza da, "TÜRSAB'ta olmazsam siyasete gireceğim. Kafamda parti de proje de hazır" dedi. Türkiye seçime hazırlanırken, turizm acentaları için de bu yıl hareketli geçecek gibi görünüyor. 10 yıldır TÜRSAB'a başkanlık yapan Başaran Ulusoy'un 'aday olmayacağını' açıklaması ile başkanlık yarışında halen Ulusoy'un yardımcısı olan Rıza Ekipmen ile Ekinoks Travel'in Yönetim Kurulu Başkanı Semih Selimoğlu'nun adı öne çıkmış görünüyor. "Desteğiniz kimden yana olacak" sorumuza Ulusoy, "Rıza Bey bizim yetiştirdiğimiz biri. Semih Bey daha önceki dönemlerde de aday oldu. Ben kimin seçilmeyeceğini net olarak biliyorum. Buraya, buranın havasını yudumlamış olan biri gelmeli. "Aday oldum" denilmek için aday olunmaz. Önümüzde 3-4 ay gibi bir süre var, kimse gelip de bana siz neler yapıyordunuz diye sormuyor. Burası bakkal dükkanı değil" derken, üstü kapalı da olsa Ekipman'ı adres gösteriyor.

'KÖYÜME DÖNECEĞİM'

Ulusoy, "Yeniden aday olmam için baskı var diyorsunuz. Sizi aday listesine görübilir miyiz" sorumuza da, "6 kongre kazandım. İnsanların ne zaman bırakacağını bilmesi lazım" yanıtını verse de çok da kapıyı kapatmadığı izlenimini veriyor. TÜRSAB başkanlığının ardından aktif olarak iş hayatına atılmayı düşünmediğini anlatan Ulusoy, "Çocuklarımı yıllardır yalnız bıraktım, köyüme geri döneceğim" derken, siyasetle ilgili olarak ise şu değerlendirmelerde bulunuyor: "Kasım ayında yeniden siyaset gündeme gelebilir. Kafamda parti de, projeler de hazır. Zaman geldiğinde hepsini açıklayacağım. Birikimlerimi, tecrübelerimi kullanmak istiyorum."