kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu...

Marmaray'da ikinci tüp de batırıldı
Marmaray Pojesi Boğaz Tüp Geçişi inşaatı kapsamında imal edilen ikinci tüp tünel de batırıldı. Dün batırılan 10 No'lu tüp, yaklaşık 40 metre battıktan sonra İstanbul Boğazı tabanında kazılmış olan hendeğe yerleştirilecek ve daha önce batırılan 11 numaralı elemanla birleştirilecek. Batırılma operasyonu, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin ve DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan tarafından yürütüldü. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Şahin, 135 metre uzunluğunda 15 bin ton ağırlığındaki tüplerin indirme işleminin yaklaşık 4 aydır sürdüğünü ve her iki ayda bir sırayla diğerlerinin de indirileceğini söyledi.

İlk mali tatil 3 Temmuz'da
Mali tatil 3 Temmuz'da başlayacak ve 20 Temmuz'da sona erecek. Mali tatil uygulamasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Mali tatil, her yıl temmuzun ilk gününden başlayarak aynı ayın 20'nci günü sona erecek. Buna göre mali tatilin ilk defa uygulanacağı 2007'de, 30 Haziran'ın resmi tatil olan cumartesiye rastlaması ve temmuzun ilk iş gününün de 2 Temmuz 2007 olması nedeniyle, mali tatil 3 Temmuz'da başlayacak ve 20 Temmuz tarihine kadar sürecek. Gümrük idareleri, il özel idareleri ve belediyelerce tarh veya tahsil edilen (ithalde alınan KDV, emlak ve çevre temizlik vergisi gibi) vergi ve harçlar hakkında mali tatil uygulanmayacak.

Akdeniz Ticaret Odaları İstanbul'da
Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nin (ASCAME) 18. Olağan Genel Kurulu, 2-4 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) ev sahipliğinde İstanbul'da toplanacak. İTO'dan yapılan açıklamada, 25 yıl sonra İstanbul'da düzenlenecek toplantıda, İspanya, Fransa, Yunanistan, Cezayir, Arnavutluk, Bulgaristan, Mısır, İtalya gibi çok sayıda üye ülkenin odalarının buluşacağı belirtildi.

Emeklilerin % 83'ü açlık sınırının altında

Türkiye'deki işçi emeklilerinin yüzde 83'ü açlık sınırının altında yaşıyor. Dün başlayan Emekliler Haftası nedeniyle bir değerlendirme yapan Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Sekreteri Recep Orhan, Türkiye'deki işçi emeklilerinin tamamının yoksulluk sınırı altında kaldığını, yüzde 83'ünün ise açlık sınırında olduğunu kaydetti. Orhan, 4 milyon 605 bin işçi emeklisinden 3 milyon 822 bininin 507 bin 6 YTL maaş aldığını belirtti. Haziran itibariyle dört kişilik ailenin açlık sınırının 623 bin 36 YTL, yoksulluk sınırının ise 2 bin 30 YTL olduğunu kaydeden Orhan, "İşçi emeklilerinin yüzde 83'ü açlık sınırının altında yaşama çalışıyor" dedi.
Haberin fotoğrafları