kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İlk konut projemiz hazır 2008'de inşaat başlıyor'

MENEKŞE ATASELİM
Turkmall'un tamamını Multi Holding'e devrederek Hollandalılara ortak olan MultiTurkmall, şirkete bir de konut departmanı ekledi. Alışveriş merkezlerinden bağımsız ilk proje 2008'de başlayacak..
MultiTurkmall, alışveriş merkezlerinden bağımsız olarak gerçekleştireceği ilk konut projesinin inşasına 2008'de başlayacak. Hollanda merkezli Multi Corporation ile Turkmall şirketlerinin Türkiye operasyonu için kurduğu ve ülkenin her bölgesinde 'Forum' markası altında alışveriş merkezleri yapan MultiTurkmall, güçlü finansal altyapısının sağladığı avantajı konut sektörüne taşıyacak. Her gelir grubuna hitap edeceklerini dile getiren MultiTurkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, "Girdiğimiz sektörde yenilikçi olmalıyız fakat konutta bu biraz zor. Bizim yeniliğimiz gerçek anlamda mortgage kullanılınca ortaya çıkar. Çünkü finansal altyapımız güçlü" diyor.

* Bir süredir konut işine girme düşünceniz vardı. Bu konuda ne aşamaya gelindi?
Her şey hazır. Şirketin içinde bir konut departmanı kurduk. Başına da Fiba Gayrimenkul'de görev yapmış tecrübeli bir isim olan Alper Cömert'i getirdik. Zaten, İstanbul'daki Bayrampaşa projesinde ve Forum Kayseri'de toplam 300 kadar konut yapacaktık. O nedenle bu grubu kurmak gerekliydi. Ancak biz sadece alışveriş merkezlerinde konuta yapmak için bu işe el atmadık. Bağımsız konut projelerinin ilki 2008'de başlıyor.

* Projenin yeri ve özellikleri belli mi?
Tabii hazırda projemiz var ancak bunun detaylarını paylaşmak için çok erken. Yer konusunda ise araştırmalarımız sürüyor. Çeşitli araziler için görüşmeler yaptık fakat henüz anlaşmadık. Belki proje bazında başka bir firma ile ortaklık da yaparız. İstanbul ve güney bölgelere bakıyoruz.

* MultiTurkmall gösterişli bir isim. Projeleri nasıl olacak?
Öyle ama bu hep lüks projeler yapacağımız anlamına gelmez. Alışveriş merkezlerimiz halkın yüzde 80'ine hitap eden projeler. Konutlar da öyle olacak. Biz girdiğimiz sektörde yenilikçi olmalıyız. Konutta ise bu zor. Herkes güzel şeyler yapıyor. Bizim yeniliğimiz gerçek anlamda mortgage kullanılmaya başlanınca ortaya çıkar. Çünkü finansal altyapımız iyi. Belki gerçek anlamda Türkiye'de mortgage uygulanması ile ilgili desteğimiz olabilir. Projelere başladığımızda Türkiye'de kurumsal proje finansmanı diye bir şey yoktu; biz getirdik. Bu avantajı konut işinde kullanacağız.