kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Biz 'İdareli kullanın' diye uyardık tüketici yüzde 10 tasarruf yaptı

ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
Tasarruflu su kullanımı için ya kesintiye gidecektik ya ceza verecektik ya da kentliyi uyaracaktık. Biz uyarma yolunu seçtik ve İstanbullular bunu dikkate..
İLİŞKİLİ HABERLER
Biz 'İdareli kullanın' diye uyardık tüketici yüzde 10 tasarruf yaptı
* Suyu idareli kullanmak da belki çözüm olmayacak İstanbul'da. Kriz masası oluşturdunuz mu örneğin? Masamızdaki bir numaralı konu bu. Tabii burada yönetim olarak atacağımız adımlar belli. Ya su kesintilerine gitmek, cezalar uygulamak, yeni bir fiyat politikası uygulamak ya da kentliyi uyarmak. Medeni bir şehirde yaşayan bir insanın medeni davranış biçimi olarak davranışlarını ortaya koyması, dikkat etmesi, ötekini düşünmesi, kaynakların nihayetsiz olmadığı bilinciyle iyi bir tüketici olmalarını sağlamak. Biz bu yolu seçtik. Doğru olan buydu. Devlet yönetimi anlayışına bu yakışır. Dedik ki; "İstanbullu kullandığı su nispetinde yüzde 25 oranında bir eksiltme yapabilirse, bu bizim işimizi çözer. Bu yılı kurtarırız." Bu yıl geçerse zaten tedariklerimiz gelecek yılı daha rahat hale getirecek. Bu ikazlarımız büyük ölçüde dikkate alındı. Yüzde 10'lardayız. İyi eksilmeler başladı. İstanbul biraz daha dikkat etsin diyoruz. Hiçbir kaynak doğada sonsuz değildir. Diyoruz ki bu kaynakları idareli kullanalım. Normal zamanlarda bile insanların suyu dikkatli kullanmalarını istiyoruz.

* Belediye olarak suya yaptığınız yatırım ne kadar? Son on yılda İstanbul'daki su kullanım abone sayısı 3 kat artarak 4 milyona ulaştı. Bizim dönemimizde İSKİ yatırımları şöyle oldu; 2004 yılında 716 milyon YTL, 2005 yılında 624 milyon YTL ve 2006 yılında da 810 milyon YTL'lik yatırım yaptık. Yani göreve geldiğimden bu yana 2 milyar YTL'yi geçen su yatırımı yaptık.