kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

İlhan Kesici'nin cevabı

CHP İstanbul milletvekili adayı İlhan Kesici, Akşam gazetesinde yayımlanan röportajındaki sözleri eleştirdiğim için yazıma cevap vermiş. "Gazetenin gerek manşetinde ve gerekse içeriğindeki kimi sözler kendisi tarafından kullanılmamasına karşın gazete tarafından atılmış başlıktır" diyor.
İlhan Kesici ayrıca şunları söylüyor:
"Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ve iktisadi şartlarda, Türkiye'nin 'AK Parti'nin dar çekirdek kadrosu'nun yönetiminden kurtulması lazım. İçinde bulunduğumuz hal, normal bir hal değil. Halbuki Türkiye'nin önündeki en önemli gündem de süratle 'normalleşme' dir.
Bunun için ciddi bir 'iktidar adayı partiye' ve bir 'başbakan adayı'na ihtiyaç vardır. Bana göre, bu konjoktürde parti CHP'dir, Başbakan adayı da Deniz Baykal Bey'dir. Bizim yeni siyasi ailemiz de CHP'dir.
Bu dönemde hem parti olarak, hem de başbakan adayı olarak aranması gereken en önemli özellik 'yüksek devlet müktesebatı'dır.
Elbette, benim CHP'ye geçmem çok çeşitli faktörlerden dolayı tartışılabilir. Bu da normaldir."
Evet Sayın Kesici bunları söylüyor. Benim de amacım Kesici'yi sıkıntıya sokmak değildi. Sadece aday olduğu partiyi benimsememiş gözüken durumu eleştirmiştim.