kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezgin: Ümit gitmek istiyorsa buna açığız

Yeni Haber
Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, adı Fenerbahçe ile ilgili transfer spekülasyonuna karışan Ümit Karan ile konuştuğunu belirterek, ''Kendisinin bize resmi beyanatı olmadı. Ümit'in menajerini uyarıyorum, FIFA talimatlarına göre sözleşmesi olan oyuncu için başka bir kulüple görüşemez. FIFA'da buna (Ayartmacı kulüp) denir'' dedi.

Sezgin, Volkan'ın sözleşme imza töreninin ardından basın mensuplarının Ümit Karan'ın durumu ile ilgili sorularını yanıtladı. Kulüp ve futbolcuların iş sözleşmeleri imzaladığını belirten Adnan Sezgin, ''Ümit'in de bizle 3 yıllık sözleşmesi var. Devre arasında Ocak ayında imzaladı. Federasyon da bunu tescilledi. Eğer bir futbolcu kulübünden ayrılmak isterse müracaat edeceği ilk yer kendi kulübüdür. Sabah kendisiyle konuştum. 'Gitmek istiyorum' diye resmi bir beyanatı da olmadı.

Fenerbahçe'nin de bize bir teklifi olmadı'' dedi. Galatasaray'da oynamak isteyen futbolcular ile çalışmak istediklerini anlatan Sezgin, olayın bir de kulüpler arası boyutu olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Örneğin biz Lincoln transferinde önce kulübüne müracaat ettik ve oyuncu ile görüşmek istedik. Lincoln ile anlaştık ve tekrar kulübüne bildirdik. Transferin böyle olması gerekiyor. Ümit'in sözleşmesinde sadece (Avrupa'ya gidebilir) diye bir madde var. Bunu da 60 gün öncesinde noterden bildirmesi gerekiyor. Menajerini de uyarıyorum. FIFA talimatlarına göre, sözleşmesi devam eden bir oyuncu için başka bir kulüple görüşemez. Bunun adına FIFA'da 'Ayartmacı kulüp' denir.Biz yüzde yüz Galatasaray'da kalmak isteyen oyuncularla çalışmak istiyoruz. Ümit veya başka birisi 'Gitmek istiyorum' derse, buna açığız. Burası demokratik bir ortam, futbolcu mal gibi satılan bir nesne değildir. Ama etik olan şudur, ayrılacaksa talip eden kulüp gelip bize başvuru yapmalı.''

Sezgin, Ümit'in kafasının karışmış olabileceğini dile getirirken, ''Çıkan haberler yüzünden Feldkamp onu içeri gönderdi. Akşamki idmana belki çıkabilir'' ifadesini kullandı.

Galatasaray'ın büyük bir camia olduğunu ve kişilere bağlı kalamayacakların söyleyen Adnan Sezgin, ''Büyüksek mutlaka alternatifleri üretmek zorundayız. Ama ben Ümit'in 'İlla gideceğim' diye bir düşünce içinde olduğunu zannetmiyorum'' dedi.

PFDK VE TAHKİM KURULUNA SERT TEPKİ

Adnan Sezgin, Fenerbahçe maçıyla ilgili Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği 5 maçlık seyircisiz oynama cezasının Tahkim Kurulu tarafından onanmasının ardından, her iki kurula da sert tepki gösterdi.

Basın mensuplarının sorularını beklemeden bu konuda görüşlerini açıklayan Sezgin, Fenerbahçe ile yapılan maçta yapılanları tasvip etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, ''Ama yaşanan süreç içinde alınan kararların hukuka uygun olmadığını düşünüyorum. Gerek PFDK'da ve gerek Tahkim Kurulu'nda onanmasında baskıların etkisi vardır. Bu kararlar baskıyla alınmıştır. Gerek medya, gerek futbolun içindeki siyasetin baskıları vardır. Bu kararları tasvip etmemiz mümkün değildir'' diye konuştu.

PFDK'nın kararını açıkladıktan sonra Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan'ın, ''Galatasaray cezaya itiraz etmesin'' dediğini hatırlatan Adnan Sezgin, şöyle konuştu:

''İtiraz anayasal bir haktır. Sanki Galatasaray'ın anayasal hakkı alınmak isteniyormuş gibi, peşinen iradesini ortaya koydu. Türkiye'de bugüne kadar istenmeyen çok büyük olaylar oldu. Türkiye'de insanlar öldürüldü, yaralandı. Hakemler dövüldü, maçlar yarıda kaldı. Panzerlerle futbolcular sahadan kaçırıldı. Maçlar yarıda kaldı, insanlar birbirine girdi. Türkiye'de yaşanan en vahim olay Fenerbahçe maçında yaşananlar mıydı? Disiplin ve tahkime soruyorum, şimdiye kadar 5 maçlık ceza kime verdiniz. Artı hukukta genel bir kural vardır, hem disiplin hem tahkim, sebep sonuç ilişkisini göz ardı etmiştir.''

TÜRKİYE İSVİÇRE MAÇINI ÖRNEK VERDİ

Adnan Sezgin, Türkiye-İsviçre maçında yaşanan olayları örnek göstererek, ''O maçtaki cezaya bakın, bizim aldığımız cezaya bakın'' dedi.İsviçre ile oynanan milli maçta hava alanında başlayan ve sahaya kadar yansıyan olaylar silsilesi olduğunu anlatan Sezgin, ''Bizim aldığımız maçta cezaya bakın bu maçta Galatasaray'a verilen cezaya bakın. Bizim kulübümüz aslında kusursuz sorumludur. Bizim yöneticilerimiz bu olayların engellenmesi adına iyi niyetliydi. Hatta tribünlere kadar çıktılar. Bunu herkes gördü. Futbolcularımız çok iyi niyetliydi. Oyuncular olayların durması için seyircilere hareketler yaptı. Mondragon, Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'yu kulübesine kadar getirdi. Bizim futbolcularımız rakip futbolcularla tünele kadar gitti. Federasyon disiplin talimatlarında cezayı indirici etken olarak (kulübün davranışları) maddesi yer alır. Her halde o sayfa atlandı'' diye konuştu.''Bugüne kadar böyle bir ceza verilmedi'' diyen Sezgin, ''Tahkim ve disiplin kurulunun göz ardı ettiği konuları ortaya koyuyorum. Bunları niye değerlendirmediniz? Bugüne kadar böyle bir ceza verilmedi. Ama Galatasaray onların sandığından da büyük bir camia. Bugüne kadar Galatasaraylılığa yakışır bir duruş sergiledik. Biz duruşumuzu bozmayacağız, ama haksız bir şekilde bu kararları veren kişilerin peşinde olacağız'' ifadelerini kullandı.

Sezgin, kendisine göre bu olayda hukuki sürecin tam olarak işlemediğini dile getirerek, ''Ben umutluydum. Göz ardı edilen konular vardı. Biz Tahkim Kurulu'na güvenmek istedik. İnsanlar bizi yanlış anladı, Galatasaraylılık duruşu mütevazililik ama hakkının korunmaması değil'' dedi.

5 maçlık seyircisiz oynamama cezasının kendileri için çok büyük bir dezavantaj olduğunu anlatan Adnan Sezgin, ''Biz de iyi bir takımız. Her türlü olumsuzluğa rağmen, en iyi şekilde, en iyi sırada Ali Sami Yen Stadı'nda taraftarlarımızın önünde olacağız'' dedi.

TRANSFER ÇALIŞMALARI

Adnan Sezgin, transfer çalışmaları konusunda da bilgi vererek, anlaşma aşamasında oldukları yerli ve yabancı oyuncular bulunduğunu söyledi.Oyuncu ismi veremeyeceğini kaydeden Futbol A.Ş. Genel Müdürü Sezgin, ''İsim bana sormayın Listemiz alternatifli. Futbol çok dinamik bir olay, her gün yeni bir gelişme ile karşı karşıya kalıyoruz. Elimizde olan yabancı oyuncuların durumu var. Hangi mevkide transfer edeceğimiz konusunda net karar var. Federasyonun yabancı sayısı konusundaki kararı da belli olmadı. Ama gelişmeleri takip ediyoruz'' diye konuştu. Sezgin, Fevzi'nin Antalyaspor'a gitmek istemediğini, ancak kendilerinin bu futbolcuyu kadrolarında düşünmediklerini kaydetti.

Talip oldukları Kayserisporlu Gökhan Ünal için bu oyuncunun kulübüne ilk başvuruyu yapan kulübün kendileri olduğunu ifade eden Adnan Sezgin, ''(Müsaade ederseniz oyuncu ile görüşmek istiyoruz) dedik. Bu işlerin nasıl yapacağını biliyoruz. Ancak, Kayserispor yönetiminin verdiği her türlü karara saygılıyız'' şeklinde konuştu.

Adnan Sezgin, Tomas'ın antrenmanlarına devam ettiğini kaydederek, bu futbolcu ile kendisinin talebi doğrultusunda bir görüşme yapacağını anlattı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Fenerbahçe 34 20 10 4 65 31 70
2 Beşiktaş 34 18 7 9 43 32 61
3 Galatasaray 34 15 11 8 58 37 56
Tümünü göster...
4 Trabzon 34 15 7 12 54 44 52
5 Kayseri 34 13 12 9 54 43 51
6 G.Birliği 34 14 6 14 43 42 48
7 Sivasspor 34 14 6 14 41 44 48
8 Ankaraspor 34 10 17 7 43 38 47
9 Konya 34 12 9 13 42 44 45
10 Bursa 34 12 9 13 36 42 45
11 Gaziantep 34 11 10 13 31 39 43
12 V.Manisa 34 11 9 14 41 45 42
13 Ankaragücü 34 11 9 14 32 39 42
14 Denizli 34 9 14 11 33 40 41
15 Ç.Rize 34 11 7 16 34 40 40
16 Antalya 34 8 15 11 32 36 39
17 K.Erciyes 34 9 10 15 29 49 37
18 Sakarya 34 4 10 20 25 51 22
Haftanın Maçları
34. Hafta
 Kayseri 3  
  Beşiktaş 0  
 Ankaraspor 2  
  Trabzon 1  
 Bursa 2  
  Galatasaray 0  
 V.Manisa 0  
  Denizli 0  
 Antalya 1  
  G.Birliği 3  
 Sivasspor 2  
  K.Erciyes 1  
 Konya 0  
  Gaziantep 2  
 Sakarya 1  
  Ç.Rize 1  
 Fenerbahçe 3  
  Ankaragücü 1