kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Kırmızı beyaz tişörtlü Coşkun Ulusoy'dan inciler

Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy'un Oyakbank satışı ve satış sonrası açıklamalarına Oyak üyelerinden gelen tepkiler çığ gibi büyüyor.
Coşkun Ulusoy, Vatan Gazetesi Ekonomi Müdürü Ercan İnan'a verdiği mülakatta bakın neler söylüyor "36 bin dolara aldığımız bankayı 2.7 milyar dolara sattığımız için teşekkür beklerken eleştiriliyoruz." İyi de sayın Ulusoy, bugün 2.7 milyar dolara satmaya çalıştığın banka, senin 'ordunun malı değil' dediğin ordu mensuplarının hatırı için sembolik rakama verilmişti. Yoksa senin hatırın için değil. Kaldı ki bugünkü konjonktür sadece Oyakbank'ın fiyatını değil, sektördeki tüm bankaların fiyatını yükseltti.
Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy çırpındıkça daha da batıyor. Ulusoy'a göre Oyak ordunun değilmiş. Ordu ile ilişkilendirilmemesi gerekiyormuş. İyi de 240 bin Oyak üyesi TSK mensubu değil de hangi kurumun mensubuymuş. Bunu bir açıklasa da şerefli TSK'nın Oyak üyesi mensupları hangi kurumun mensubu olduklarını öğreniversin.
Coşkun Ulusoy, mülakatında diyor ki: "Biz perakendecilik sektöründen çıkıyoruz, onun için Oyakbank'ı satıyoruz." İyi de Oyak iştiraki olan Renault Mais ürettiği otomobilleri hep toptan mı satıyor? Hiç perakende satmıyor mu? Bu ne yaman çelişki Sayın Ulusoy? Coşkun Ulusoy Erdemir'de Mittal'in de kendilerine başvurarak ortak olmak istediğini, ancak kendilerinin buna yanaşmadığını söylüyor. Ulusoy bence eksik söylüyor. Sadece Mittal değil, Arcelor da vardı. Üstelik satış anlaşması da yapmıştı. Ancak daha ilk günden itibaren bu ortaklığın yasal olamayacağını, çünkü rekabetin ortadan kalkacağını, dolayısıyla Rekabet Kurulu'ndan izin alınamayacağını söylememe rağmen. Çok bilen, Ulusoy aldırış etmedi ve ortaklık için başvurdu ancak Rekabet Kurulu'ndan izin çıkmayınca başvuruyu geri çekti. Şimdi de ucuz kabadayılık yaparak biz ortak kabul etmedik diyor. Hadi canım sende.
Coşkun Ulusoy, Oyak üyelerini üzeceğine, açık açık çıkıp 'ben Erdemir'de finansman sorununu iyice hesaplayamadığım için sıkıntı içindeyim. Erdemir'in finansman sorununu aşmak için Oyakbank'ı satmak zorunda kaldım. Bunun için de tüm Oyak üyelerinden özür diliyorum' demesi gerekmez mi?
Coşkun Ulusoy'un tanımadığı TSK'nın şerefli Oyak üyesi mensupları her sıkıştığında Ulusoy'un değil, kendi öz malı olan Oyakbank'a koşup sorunlarını çözüyordu. Şimdi sıkışınca Erdemir'e mi koşacak? Coşkun Ulusoy, ordu mensuplarının malı ile kurduğu sırça köşkünde oturup bol keseden atmasın, orası bal gibi ordunun malıdır. Ve seni o koltuğa oturtan da bugün kabul etmediğin ve senin MİT Müsteşarı olmak için kapılarını aşındırdığın TSK'nın emekli komutanlarıdır. Bunu unutma.