kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Erdoğan, Köşk'ün rövanşı hazırlığında

Başbakan Erdoğan Batman'da partisince düzenlenen seçim mitinginde seçim sonrası yapılması gereken cumhurbaşkanı seçimine yönelik ince ayar mesajlar verdi.
Başbakan Erdoğan belli ki 354 milletvekili ile Cumhurbaşkanlığı'na AKP'den birini seçememenin etkisinden kurtulamamış. Haksız da değil. TBMM'de ezici çoğunlukta sayısal güce sahip olacaksın, ancak istediğin kişiyi seçtiremeyeceksin. Olacak iş değil. Ancak Başbakan Erdoğan suçu kendinde aramalı. "Benim sayısal üstünlüğüm var, dilediğim kişiyi seçtirir Cumhurbaşkanı koltuğuna oturturum" düşüncesiyle yola çıkmayıp, uzlaşmacı bir tutum sergilemiş olsaydı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda bugün AKP'li biri oturmuş olacaktı. Ancak Erdoğan bu yolu seçmedi, " TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın da katkısıyla Üçümüzden biri" diye diretip Abdullah Gül'ü aday çıkarınca olanlar oldu ve bugüne gelindi. Bence bu olayda Başbakan Erdoğan'dan ziyade Abdullah Gül büyük yara aldı. Bana kalırsa seçim sonrası da Abdullah Gül'ün adaylığı biraz zor gibi görünüyor.
Başbakan Erdoğan bunun rövanşı için ince planlar yaptığının ilk mesajını Batman'dan verdi. Erdoğan, seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı seçiminde kriz yaşanabileceğine işaret etti. Anlaşılan AKP 367 milletvekili bulamazsa ki bulması mümkün gözükmüyor, hele AKP dışında bir parti üstün çıkarsa, AKP Cumhurbaşkanı seçiminde 367'yi arayacak ve bulunamayacağı için de yeniden bir seçimi gündeme getirerek CHP'den intikamını almaya çalışacak..