kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli'ye yüklendi: Bunların bereketi yok

ERGUN AKSOY
Yozgat'ta 34 derece sıcağa rağmen büyük bir kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'yi eleştirdi: 3.5 yıl hükümette kalan Bahçeli Doğu'yu, Güneydoğu'yu tanımaz. Lafla milliyetçilik olmaz..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bahçeli'ye yüklendi: Bunların bereketi yok
Başbakan Tayyip dün Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le birlikte Yozgat, Tokat ve Çorum'da halka seslendi. Yozgat'taki konuşmasına, "Bozok yaylasının yiğit insanları" diyerek başlayan Erdoğan, kalabalığın "Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin" sloganlarına, "Sandık, sandık" karşılığını verdi.

"DOĞU'YU BİLMEZLER"
Konuşmasının büyük bölümünde MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yüklenen Erdoğan şunları söyledi: "Meydanlarda lider olarak dolaşanlara bir bakın, şunu göreceksiniz, Doğu'ya, Güneydoğuya bunların içinde kaç tanesi, kaç kere gitmiş, bir bakın. Allah aşkına araştırın. İçlerinde ne Sayın Baykal'ı, ne Sayın Bahçeli'si, ne diğerleri, Doğu'yu Güneydoğu'yu tanımazlar. Bu ülkede Başbakan Yardımcılığı yapan Sayın Bahçeli, Türkiye'nin tamamını 3,5 yılda dolaşamamış. Lafla milliyetçilik olur mu? Bakınız bizim elimiz 81 vilayete uzandı. Asıl vatanseverlik, milliyetperverlik, milliyetçilik budur." Yozgatlılara, "O beyzadeler seçime az kala şimdi sizi hatırlayacaklar" diye seslenen Erdoğan "Bakınız uyanık bir insan bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Dikkatli olacağız. Bunların bulunduğu yerde bereket olmaz" dedi. Tokat'taki konuşmasında da Bahçeli'ye yüklenen Erdoğan, "Efendim neymiş terörü bitirecekmiş. Hangi terörü ne zaman bitirdiniz? 'Sıfır terör' diyorlar. Türkiye'de hiç bir zaman sıfırlanmamıştır" diye konuştu. Erdoğan dün Çorum'da da 'terör gündemini' korudu ve "Affedersiniz, bölücü terör örgütünün başını kendilerine teslim ettikleri zaman İmralı Adası'nda misafir eden bizim iktidarımız mıydı, yoksa bizden önceki iktidarlar mıydı" diye sordu. Erdoğan "Kopenhag kriterlerinde idam kalktığı için bizler de o zaman bunu ağırlaştırılmış müebbet hapse çevirdik' deyin de millet size inansın" diye konuştu.