kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Öcalan için İmralı'yı döşedin"

Yeni Haber
Seçim mitinglerinde muhalefete yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eleştirilerinin dozunu artırdı. "Lafla milliyetçilik olmaz" diyen Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi terörist başı Öcalan'ın kaldığı hapishaneyi döşemekle suçladı. Erdoğan, "Bölücü terör örgütünün başını sana hediye edecekler. Sen kalkıp hapishaneyi İmralı'yı döşeyeceksiniz ondan sonra da kalkıp faturayı AK Parti'ye keseceksin. Yemezler, yutmazlar. Dürüst olalım." ifadesini kullandı.

Kütahya'da coşkulu bir kalabalığa hitap eden AK Parti Genel Başkanı, Ege Bölgesi'ndeki ilk mitingine Adnan Menderes'i hatırlatarak konuşmasına başladı. Menderes'in 1950'de 'Yeter söz milletindir' diyerek yola çıktığını hatırlatan Erdoğan, "Biz de 'yeter karar milletindir' diyoruz." dedi. Türkiye'nin saat gibi işleyen demokrasisini durdurmak isteyenleri milletin gördüğünü vurgulayan Erdoğan, "Milletsiz düşünülen senaryoları çöpe atıp demokrasiyi sürekli kılacak olan sizsiniz. Biz kendimizi sizden ayrı görmediğimiz kaderimizi sizinle bir gördüğümüz için sonuna kadar güvendik, güveniyoruz." diye konuştu.

MHP'LİLERE ÇAĞRI: CHP'YE YEDEK PARÇA OLMAYIN

Erdoğan, konuşmasında eleştirilerini MHP, CHP ve Genç Parti üzerine odakladı. MHP'nin CHP'nin değirmenine su taşıdığını belirten Erdoğan, "Hayırlı olsun. Al birini vur öbürüne. Hiç farkı yok. Hani bunlar cumhuriyetçiydi, halkçıydı; hikaye hepsi. Cumhura saygısı olmayandan cumhuriyetçi olur mu? Halka saygısı olmayandan halkçı olur mu? Öbürü de milliyetçiyim diyor. Ne milletçisi ya! Milliyetçiyim demekle milliyetçilik olmaz. Bu ülkenin parasını delik deşik edeceksin ondan sonra milliyetçiyim diyeceksin. IMF'ye 'size minnettar kalacağız nolur bize biraz borç ver' diyeceksin, sonra milliyetçi olacaksın." dedi.

"Ankara'ya mahkum olan beyefendi" diyerek Bahçeli'yi suçlayan Erdoğan şunları söyledi: "Siz Ankara'dan doğusunu biliyor musunuz? Acaba güneydoğuyu, doğuyu tanır mısınız? Acaba hiç oraya gittiniz mi? Buralarda bir yer bilir başka yer bilmez? Buraya da niye geldiğini bilirsiniz. Sayın Bahçeli 3.5 yıl başbakan yardımcılığı yaptınız. Acaba Türkiye Cumhuriyetlerinden hangisine bir kez gittiniz? Gitmedi. Şu süre içinde de Türkiye'de kaç ile gidecek, her yere gidemez. Açın Türkiye haritasına bakın. Geçen seçimde iki il hariç 79 vilayette AK Parti milletvekili çıkarmıştır. Biz her yere gideriz çünkü biz 780 bin kilometrekare Türkiye'mizin iktidarı olduk. Onların hizmet götüreceği yerlere biz götürüyoruz. Azerbaycan'a defalarca Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan'a, Kazakistan'a, ta Moğolistan'a gidip hizmet verdik."

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, MHP'lileri, "Milletimizin tek bir oyu CHP'ye yedek parça olmasın. Milletimizin vicdanlarını yaraladılar. Bunun cevabını milletten sizden alacaklar." sözleriyle uyardı.

VAADLERE ELEŞTİRİ

Muhalefetin uçuk vaadlerini de eleştiren Erdoğan şöyle konuştu: "O zaman mazot bulamayanlar bugün mazot fiyatı açıklayıp, oy alacaklarını zannediyorlar. Geçmişte de iki anahtar vereceğim diyenleri de gördük. Ne aldanan olacağız ne aldatan olacağız. Doğru dürüst üniversiten yok ÖSS'yi kaldıracağım diyor. Biz 34 ilde üniversite kurduk. Özellerle birlikte toplam 39 üniversite kurduk. 10 öğrenciden sadece biri gitmesin. 2, 3, 4, 5 olsun diyoruz. Ama bunların nedense dünyayla alakaları yok. Kendi dünyalarında hayal kuruyorlar. Harçlar kalkacak, vergi almayacağız diyorlar. Vergileri kaldırırsan Türkiye'de yatırımları neyle yapacaksın? Bir zamanlar memurun maaşını ödeyemiyordu bu ülke. Bunlar kuru sıkı atıyor.
Genç Parti Lideri Uzan'a da İmarzedeleri gündeme getirerek yüklenen Erdoğan, "İmarzedelere ne ödediğimizi biliyor musunuz? 9 katrilyon ödedik. Çıkıp ta meydanlarda konuşacağına önce sen yurtdışında kaçak olan babanın kardeşlerinin borçlarını hallet. Gelipte dürüstlük için ahkam kesme."

SENARYOLARI ELLERİNDE KALACAK


AK Parti Lideri, "Diğerleri lafını yapar, biz uygulamasını yaparız. Fakımız bu." derken, geçmişte sürekli zam yapıldığını hatırlattı. Erdoğan şunları aktardı: "O kötürüm siyaseti taşlı yol, o ihaleye fesat karıştıran siyaset tarihe karıştı. Türkiye'yi karanlık tünelden çıkardık. Türkiye'yi geldiği yerde duracağını düşünenler yanlış hesap yaptı. Milleti tanımadan yanlış hesap yaptı. Senaryo yazdıklarına inananların hepsinin senaryoları ellerinde kaldı. Şimdi de senaryoları ellerinde kalacak."

"DEMOKRASİ ŞUURUNUZU GÖSTERDİNİZ, ALKIŞLIYORUM SİZİ"


Erdoğan konuşmasında meydanı dolduran kalabalığa da iltifatta bulundu. Erdoğan önce, "Bu sıcakta sizinle gurur duyulmazda kiminle gurur duyacağız." dedi ardından, "Siz sorumluluğunuzu mesuliyetinizi demokrasi yolundaki şuurunuzla ortaya koydunuz, alkışlıyorum sizi. Hayırlı olsun bu mücadeleniz diyorum."cümlesini kullandı.

22 TEMMUZ'DAKİ BÜYÜK TASFİYE HAREKETİNE HAZIR MISINIZ?


22 Temmuz'da 3 Kasım'dan daha büyük bir başarı beklediğini dile getiren Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Demokrasiyi içlerine sindiremeyenler milletimizin yaşama üslubunu içlerine sindiremeyen, demokrasiyi bu millete çok gören meclisten kaçan milli iradenin kaçan bu insanlara bir millet dersi vermenizi istiyoruz. 22 Temmuz'da millet konuşacak. Millete tuzak kuranlar 22 Temmuz'da tasfiye olacak büyük bir temizliğe, tasfiye hareketine hazır mısınız? Türkiye'nin bütün meydanları hazır. Benim 18'inci şehir, milyonların vicdanları ayağa kalkmış. Bu vicdanlar karşısında kimse duramaz. Bu vicdanlar adalet, merhamet, kalkınma istiyor. Güçlü bir iradenin kendilerini temsil etmesini istiyor. Bu vicdanların adresi AK Parti. Çünkü onların iktidarlarını unutmadık. O içleri boşaltılan bankaları, iradesiz koalisyon iktidarlarını, o karanlık günleri, o ocakları söndüren, fabrikaların kapısına kilit vurduran günler bir daha geri gelmeyecek."
Erdoğan kendisini dinleyen kalabalığa, "22 Temmuz'da tam bir demokrasi dersi vermeye hazır mısınız? Adalet ve kalkınma idealinin eksiksiz yerine getirilmesi için 3 Kasım'dan daha büyük irade ortaya koyacak mısınız? Milli iradenin kayıtsız şartsız millette olmasına, Dumlupınar, Domaniç'te kalkan istiklal şuurunun istikbal mücadelesiyle devam etmesine hazır mısınız?" diye sordu.

AK PARTİ MİLLETTEN BAŞKA YETKİLİ TANIMIYOR


Başbakan Erdoğan, birilerinin kendilerine 'sert olmayın' diye akıl verdiğinden söz ederken ünlü şair Mehmet Akif Ersoy'un, "Yumuşak başlıysak kim demiş uysal koyunum. Kesilir belki başım, çekmeye gelmez boynum" dizelerini okudu.

Erdoğan, muhalefetin farklı kurumlardan medet umduğunu kaydederek şu mesajı verdi: "Ey CHP ve yavruları, milletin size vermediği yetkiyi başka kurumlardan almaya çalışmayın Çünkü milletten başka büyük güç yok. Çünkü AK Parti milletten başka yetkili bir kimse tanımıyor."
Anayasa Mahkemesi'nin kararı öncesinde Baykal'ın 'mahkeme itirazımız doğrultusunda karar vermezse çatışma çıkar' dediğini hatırlatan Erdoğan, "Sayın Baykal bu ülkede adalet değil imtiyaz istiyor. Demokrasinin kesintiye uğramasında kendisi için çare arıyor. Çünkü hayatı boyu hiçbir zaman demokrasiden yana olmadı ki. Demokrasiye saygısı olmadı ki, akşam yattı sabah farklı konuştu." dedi.

NEDEN SİSTEMİ KİTLEDİKLERİNİ İZAH EDEMİYORLAR

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşananları da anlatan Erdoğan, "Bize göre milletimizin tek bir gündemi var. Demokratik istikrar, adalet ve kalkınmayı koruyacak bir siyasi irade istiyor Türkiye. Bu siyasi irade ak parti. Seçimden seçime maske takanları da hakkaniyete uygun siyaset yapanları da iyi biliyorsunuz, cumhurbaşkanlığı seçiminde herkes adaletten ne anladığını nereye kadar demokrat olduğunu gösterdi. Demokrasi, milletin egemenliği engel olanlar mahkum oldular. Durup dururken neden sistemi kitlediklerini izah edemiyorlar. CHP, ANAP meclisten kaçtılar. CHP'nin ne olduğunu tarihte biliyoruz ama gelecek nesillerde bilsin." dedi.

Erdoğan Kütahya'daki konuşmasını "Halka hizmet hakka hizmettir. Derdimiz baki kalan bu kubbede hoş bir sada bırakabilmek. Aramıza nifak tohumu ekmek isteyenlere gelin bu meydandan cevap verin" sözleriyle bitirdi.

CHA