kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

Yaz sebzeli balıklar

Anadolu Yakası'nda bu kış ızgara balığın dışında zengin balık mönüsüyle dikkat çeken 'Biz Bize Balık' yaz hazırlıklarını tamamlayıp bahçesini açtı. Küçükyalı'daki restoranın bahçesinde Adalar manzarası konukları karşılıyor. Yemek sırasındaki doyumsuz sohbetlerine ise piyanonun tuşlarından dökülen yemek müziği eşlik ediyor. Gelelim damak keyfine... Yaz sebzeleri ile balığın ve deniz mahsullerinin muhteşem uyumunu yansıtan çok özel mönüsü var ki, içinden birkaç tanesini mutlaka deneyin derim. Örneğin patlıcan çanağında balık kavurma... Patlıcan uzun dilimler halinde kesilip ızgarada pişirilip yuvarlatıldıktan sonra taze soğan sapı ile bağlanıyor. Fileto lagos kuşbaşı doğranıyor, yanına kabak, patlıcan, domates sivribiber, arpacık soğanı ve mantar katılıp çeşitli baharatlarla özel sosta sotelenip içine dolduruluyor. Sonrası anlatılmaz güzellikte bir lezzet. Peki enginarlı lagosa ne dersiniz... Lagos fileto ızgarada pişiriliyor. Kat kat enginarın arasına bir sıra lagos bir sıra patates konuyor. Sonra da özel beyaz sos katılıyor. Bir de taze fasulyeli kalamar var ki, böyle bir ikili olamaz. Ama bu ikiliye zencefilin katkısını da unutmamak gerek.