kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Elektrik kesintisi kapıda

Yeni Haber
Afrika üzerinden gelen çöl sıcakları, hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, bazı illerde yüksek oranda soğtucu ve klimaların kullanılması sebebyile zaman zaman elektrik kesintileri yaşanıyor. Bursa'da, aşırı yüklenme sonucu şehir merkezlerindeki trafolarda meydana gelen arızalar, kısa süreli elektrik kesintilerine yol açıyor.
TEDAŞ Bursa Bölge Müdürü Durali Ferik, bölgesel olarak trafolar konusunda bir sıkıntının söz konusu olmadığını, ancak ışırı sıcaklarda durumun neyi göstereceğini tahmin edemediklerini söyledi.
Son günlerde ülkeyi etkisi altına alan aşırı sıcaklar vatandaşları bunaltıyor. Vatandaşlar, sıcaklardan korunmak için vantiletör ve klimalara yöneliyor. Bu durum ek bir yüklenme getiriyor. Belli kapasitedeki trafolar aşırı yüklenme sonucu arıza veriyorlar. Tarihi en sıcak günlerin yaşandığı illerden Bursa'da son iki günde bazı semtlerde elektrik kesintileri oluyor. Yaklaşık 1 ile 3 saat arasında süren kesintiler iş yerleri ve kurumlarda işlerin aksamasına neden oluyor.
TEDAŞ Bursa Bölge Müdürü Durali Ferik, şimdiye kadar bölgesel bir kesintinin olmadığını söyledi. Şehir merkezinde bazı saatlerde aşırı yüklenme sonucu kimi iş hanları ve sokaklarda trafo arızaları meydana geldiğini belirten Ferik, "Hatlarımızın belli bir kapasitesi var. Bu kapasitenin özellikle 11.00 ila 16.00 saatleri arasında aşırı zorlanma sonucu trafolar arıza veriyor. Ekiplerimiz hızla bu arızaları gidermeye çalışsa da lokal olarak zaman zaman elektrik kesintilerin yaşanmasına neden oluyor" şeklinde konuştu.
Havaların aşırı sıcak seyretmesi nedeniyle vatandaşların son günlerde klima ve vantilatör gibi serinletici cihazlar aldığını hatırlatan Ferik, "Elektrik kesintilerinin yaşanmasında bunların etkisi var. Ancak Bursa bölgesindeki cihazlarımızın kapasitesi klima ve vantilatörleri kaldıracak kapasitede. Sanayi tesislerinde ise bugüne kadar bize gelmiş bir şikayet yok. Bize elektrik sağlayan kurumlarda bir elektrik kesintisi yaşanmazsa bölgesel anlamda bir sıkıntı yaşanmayacak diye ümit ediyoruz" dedi.
CHA