kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İKİ ÇOCUĞUNU BOĞMUŞTU... Abidin Şimşek, önce 4 yaşındaki oğlu Emre'yi elektrik kablosuyla boğdu. Ardından da 7 yaşındaki kızı Ceylan'ı yüzüne yastık kapatarak öldürdü. Sonra da intihar etti, ancak kurtuldu.

İki çocuğunu öldüren baba hâkimleri böldü

Ali EYCE - İZMİR / MERKEZ
İzmir'de yargılanan baba Abidin Şimşek, "akli dengesi yerinde olmadığı" raporuyla oy çokluğuyla ceza almadı. Mahkeme Başkanı ise ceza alması gerektiğini savundu..
İzmir'de 3 yıl önce evini terk edip baldızının yanına yerleşen eşini telefonla arayıp geri dönmesini isteyen tekstilci Abidin Şimşek, olumsuz yanıt alınca önce evde her şeyden habersiz televizyon izleyen 4 yaşındaki oğlu Emre'yi elektrik kablosuyla boğdu. Yarım saate yakın, 28 yaşındaki eşi Aysel Şimşek'in gelmesini bekleyen Abidin Şimşek, ikinci kez baldızının evini arayarak, "Gerek kalmadı, gelmeyin çok geç kaldınız" deyip telefonu kapattı. Ardından salonda uyuyan 7 yaşındaki kızı Cansel'i de yastıkla boğan Şimşek, karısı ve kayınpederine birer mektup yazdıktan sonra balkona çıkıp atladı. Ağır yaralanan Şimşek, tedavi olduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CEZAİ EHLİYETİ BULUNMUYOR
Hakkında İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Öz çocuklarını öldürmek" suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Abidin Şimşek, önceki gün son duruşmaya çıktı. Duruşmada, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından gözlem altında tutularak verilen, akli dengesi yerinde olmadığı için cezai ehliyeti bulunmadığına dair rapor okunduktan sonra mahkeme başkanı, daha önce hiç savunma yapmayan ve olayı hatırlamadığını söyleyen Abidin Şimşek'e "İyileştin mi?" diyerek son savunmasını sordu. Şimşek ise "Bilmiyorum" yanıtını verdi. Mahkeme heyeti başkanın muhalefetine rağmen oy çokluğuyla sanık babanın cezai ehliyeti olmadığı için ceza verilmeden tahliye edilip tedavi altında tutulmasına karar verdi.

MAHKEME BAŞKANI KARŞI ÇIKTI
Mahkeme Başkanı Süleyman Kül ise sanığın olay tarihinde akli dengesinin yerinde olduğunu savunarak, 2 çocuğunu öldürdükten sonra mektup yazabilen, ardından, olayın farkında olacak şekilde intiharı düşünen sanığın bu durumunun cinayeti işlediği anda akli dengesinin yerinde olduğunu gösterdiğini, Şimşek'in olaydan sonra cezaevinde akli dengesini kaybetmiş olabileceğini, bu nedenle de cezalandırılması gerektiğini savundu.
Haberin fotoğrafları