kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kral patlıcan

Patlıcanların saplarını kesin, kaynar suda 15 dakika haşlayıp, süzgeçte bir gece bekletin. Ceviz, sarmısak ve etli kırmızıbiberi robottan geçirin, sirke ve tuz koyup, harmanlayın. Patlıcanların ortalarını karnıyarık yapar gibi açıp, her bir patlıcanın içini hazırladığınız harçla doldurun. Patlıcanları ortalarından maydanoz sapları ile bağlayın. Hazırlanan patlıcanları derin bir kaseye dizin, üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Buzdolabında 1 hafta dinlendirip servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 1/2 kg. küçük boy patlıcan

* 250 gr. ceviz

* 10 diş sarmısak

* 2 adet etli kırmızıbiber

* 2 çorba kaşığı sirke

* Tuz (arzu edilen miktarda)

* 250 ml. zeytinyağı