kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Damla sakızlı lezzet

Unun ortasını havuz gibi açıp, kalan malzemeleri koyun ve una yedirin. Hamur özleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, 10 cm. uzunluğunda rulolar yapın ve 'S' şekli verip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15 dakika, üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

MALZEMELER 30 adet
*
400 gr. un (elenmiş)

* 150 gr. tereyağı

* 90 gr. pudraşekeri

* 45 ml. zeytinyağı

* 1 adet yumurta

* 1 çay kaşığı damla sakızı (dövülmüş)

* 1 çorba kaşığı kabartma tozu