kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Safranlı yahni
Eti tek sıra halinde almaya yetecek genişlikteki bir kapta soğan, safran, maydanoz, kişniş, zeytinyağı ve 4 çorba kaşığı suyu karıştırın. Piliçleri ekleyip, iyice harmanlayın ve üzerlerini kapatıp, buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Oda sıcaklığına gelmeleri için, etleri pişirmeden 15 dakika önce buzdolabından çıkartın. Etleri sığ bir tencereye sıkışık olmayacak şekilde yerleştirin, aralarına kalan marinatı ve suyu gezdirin. Üzerlerine şeker ve tarçın serpip, kapağı kapalı olarak, gerekirse su ilave ederek piliçler yumuşayana kadar 20 dakika, ağır ağır kaynatın. Badem ve karabiber ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

*
1 paket piliç kanat

* 1 adet soğan (ince kıyılmış)

* 1/2 çay kaşığı safran

* 1 çorba kaşığı maydanoz yaprağı (iri doğranmış)

* 1 çorba kaşığı kişniş

* 4 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 su bardağı su

* 2 tatlı kaşığı tozşeker

* 2 tatlı kaşığı tarçın

* 50 gr. badem (kavrulmuş)

* 1 çorba kaşığı karabiber (dövülmüş)