kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Erik tatlısı

Krema, un ve yumurta sarısını pürüzsüzleşene kadar çırpın. Yumurta beyazlarını mikserle ve yüksek devirde, kar kıvamına gelinceye kadar çırpıp, kremalı karışıma katın. Erikleri, kesik yüzleri alta gelecek şekilde 25 cm. çaplı bir tart kalıbının tabanına dizin. Hazırladığınız karışıma kalan erikleri katıp, karıştırın ve kalıptaki eriklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pudraşekeri serperek servis yapın.

MALZEMELER

*
400 ml. krema

* 40 gr. kekun

* 1 adet yumurtanın sarısı

* 2 adet yumurtanın beyazı

* 850 gr. kırmızı erik (taze veya konservesi, 2'ye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış)

* 2 tatlı kaşığı pudraşekeri