kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sandal artık iyi şarkı yapamıyor!

* Mustafa Sandal'ın da merakla beklenen albümü sonunda çıktı, ne diyeceksiniz? Emre Altuğ için söylediklerim onun için de geçerli, ki o Emre Altuğ'dan farklı olarak birinci ligdeydi. Mustafa Sandal sevmeyenlerin bile takdir ettiği, her zaman 90'larla beraber en iyi melodileri bulmuş adamlardan biridir. 'Araba'nın melodisi, 'Aya Benzer'in melodisi, 'Bu Kız Seni Görmeli'nin melodisi çok sağlamdır. Tamam sesi vasattır, stüdyo şarkılarında mix'lerle falan makul şarkılar çıkabiliyor, o ayrı konu ama iyi şarkı yazarıdır. Bu albümdeki şarkılar da daha evvel bizzat Mustafa Sandal'ın kendisinin bestelediğinin suyunun suyu... MEZARA KADAR SONDU!

* 'İndir'in sözleri slogan gibi deniyor... Slogan olabilir ama bence yine bildiğimiz klasik anlamda. Mesela 'Mezara Kadar' son hitiydi, ondan beri hiti yok! Ama burada ne 'İndir', ne de başka şarkı yok! Bence şarkı da yazamıyor artık, çünkü sahada 10 şarkı varsa 9'u Sandal'ın olurdu, birini başka birinden almış olurdu. Burada neredeyse yüzde 50 yüzde 50. Yarısını kendi yapmış. Epeydir de beste yapmadığını düşünürsek, bir Kayahan semptomu var bu işte...

İLK 20'ME BİLE GİRMEZ

* İkisi de paslandı mı? Bir zaman gelir artık eskileri tekrar edersiniz. Mesela magazin basınına göre Kayahan ile Nilüfer'in sürtüşmesi para yüzünden. Ama ben çok iyi biliyorum ki asıl ayrılma nedeni, Nilüfer'in Kayahan'dan artık eskisi gibi çok sıkı şarkılar görememesi oldu. Sandal da aynı durumda. Yani çok şarkı çıkaramamış, çıkanlar da çok vasat!

* Yani kısaca Sandal artık şarkı yapamıyor... Bence yapamıyor, evet. 'Şahane' diyor ama değil! Sonbaharda konuşuyor olsak, 'Sandal'ın albümü tutmadı, yazık' diyor olacaktık. Ama şimdiden belli, tutmayacak! Bu albüm benim ilk yirmime bile girmez!