kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kayısılı pasta

Kayısıları dört su bardağı su ile ıslatıp, bir gece bekletin, ertesi gün tarçın çubuklarını ilave edip, kaynatın. Tarçınları çıkarın, düzgün olan kayısılardan 10 adet, yarım su bardağı da suyundan bir kenara ayırın. Kalan kayısıları sakız ile beraber robotta püre haline getirin. Pasta tabağına 3-4 çorba kaşığı kayısı püreyi yayın. Kekin bir katını üzerine koyun. Kayısı suyundan 5-6 kaşık keke serpin. Üzerine kayısı püresinden 1 cm. yayın. İri kıyılmış bademi serpin ve kekin diğer parçasını üzerine kapatın. Üzerini kayısı suyu ile ıslatıp, kalan kayısı püresi ile üzerini ve yanlarını kaplayın. Süslemek için ayırdığınız kayısıları ikiye bölüp, pastanın üzerine dizin. Aralarını kalan bütün bademler ile süsleyin. Şekeri yarım bardak su ile şeker sararana kadar kaynatın. Sıcakken pastanın üzerine dökerek kaplayın.

MALZEMELER 8 kişilik
*
1 paket hazır pastaban

* 1/2 kg. kuru kayısı

* 4 su bardağı su

* 2 adet çubuk tarçın

* 1 çay kaşığı damla sakızı (dövülmüş)

* 150 gr. badem (beyazlatılmış, yarısı iri kıyılmış)

* 1 su bardağı toz şeker

* 1/2 su bardağı su