kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Maskeli 5 kişi Bulgurlu'da bir kuyumcudan 6 kilo altın çaldı.

Maskeli çeteye aksiyon filmi gibi helikopterli operasyon

Mustafa KAYA- Barış SÖZAL- Veli SARIBOĞA- MERKEZ
Üsküdar'da geçen hafta bir kuyumcuyu soyan maskeli çeteye yönelik nefes kesen helikopterli takibin görüntüleri, polis tarafından basına dağıtıldı. Çete lideri ise eski bir DHKP-C üyesi çıktı..
İstanbul Üsküdar'da geçen hafta bir kuyumcuyu soyan maskeli çeteyi 'havadan' çökerten operasyonun fotoğrafları, 260 kilometrelik nefes kesen kovalamacayı dakika dakika gözler önüne serdi. Özel Harekât polisinin de katıldığı operasyonla yakalanan 29 zanlıdan 14'ü dün adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 13'ü tutuklandı. Çaldıkları altınları un çuvallarında saklayan çetenin lideri, eski terör örgütü DHKP-C üyesi olan Ali Ünal Aslan, yardımcısı da yine eski MLKP üyesi Gökhan Şamver çıktı. Çetede Özel Kuvvet Komutanlığı'ndaki görevinden ayrılan ve halen Yargıtay 7. Dairesi'nde memur olan Cem Şahin adlı eski bir uzman çavuş da bulunuyor. Soygunlarda toplam 1 milyon 400 bin YTL değerinde 46 kilogram altın gasp eden çetenin lideri Aslan'ın, satıştan gelen parayı, haftanın 5 günü Taksim'deki gay barlarda harcadığı ortaya çıktı.

TÜNEL ÇIKIŞINA İNDİ
Bulgurlu mahallesinde geçen hafta maskeli ve Kalaşnikoflu 5 kişi, kuyumcudan bin YTL ile 6 kilo altın gasp ederek kaçmıştı. Polis, helikopterli takip başlatmış, zanlılar Bolu Tüneli çıkışında yakalanmıştı. Polis kamerasına yansıyan kovalamacada, 260 kilometrelik takip sonunda tünelin çıkışına inen helikopter, araç trafiğini kesiyor. Özel Harekat polisinin de katıldığı operasyonda 2 gaspçı kıskıvrak yakalanıyor. Görüntüler arasında, farklı adreslere düzenlenen eşzamanlı operasyonlar da bulunuyor.
Haberin fotoğrafları