kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gürhan Orhan, ilerleyen yıllardaTürkiye'deki satış noktalarınınsayısını daha da artırmakistediğini söylüyor.

Orhan takılarıyla Hollywood'u fethetti

Angelina Jolie'ye zümrüt bir yüzük tasarlayan, Hillary Clinton ve Laura Bush gibi önemli isimlere müşteri portföyünde yer veren takı tasarımcısı Gürhan Orhan; yeteneğiyle Amerika'yı fethetti..
Angelina Jolie, Kate Hudson, Sandra Bullock, Jennifer Lopez, Halle Berry gibi isimlerin takılarını kimlerin tasarladığı hiç merak ettiniz mi? Çoğumuz bu değerli mücevherlerin Tiffany&Co, Boucheron veya Cartier gibi ünlü markaların ürünleri olduğunu sanırız. Oysa yukarıda saydığımız bu ünlü yıldızlar, söz konusu takılar olunca 'bizden' birine, Gürhan Orhan'a başvuruyor. Ülkesi Türkiye'den çok uzakta, yıllar önce İstanbul'dan Amerika'ya göç eden başarılı takı tasarımcısı Gürhan Orhan, yaratıcı çizgileriyle birçok Hollywood yıldızını müdavimi yaptı bile... Orhan, markasını Marie Claire dergisine anlattı:

HAM ALTIN KULLANIYOR
* Ankaralıyım, gençliğim Ankara'da geçti. Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ni bitirdim. İsviçre'de saat mekanizmaları üzerine dört yıl çalıştım. Daha sonra Kapalıçarşı'da bir atölye kurdum, tasarım yapmaya başladım. Müşterilerimden birinin vasıtasıyla eşim Fiona ile tanıştım ve 'Gürhan' markasını kurduk.

* Şirket kurulduktan sonra Amerika, İngiltere, Kanada ve Karayipler'de satış noktalarımızı artırdık. Avrupa ülkeleri ve Japonya'da da kendimize bir alt yapı oluşturma aşamasındayız.

* Ticaret benim için çok korkutucu bir kavram, eşim Fiona olmasa birtakım yetenekleri ticari başarıya dönüştürebilmek benim için imkansız olurdu. Üzerimden bu yükü alması, benim tasarımlarıma daha fazla konsantre olmama ve daha güzele doğru koşmama yardımcı oluyor.

* Altınla çalışmaya başladığım da, işi kendi kendime öğrenmeye çalıştım. Karşılaştığım piyasada kullanılan altın değil, saf altındı. Hiç kimse onu kullanabileceğime inanmıyordu. 'Ham altın 1000 yıl önce kullanılmış, neden şimdi kullanılamıyor?' diye araştırmaya başladım ve o zaman bir tasarımcı olmanın temellerini atmış oldum.

* Bundan sonraki hedefim geldiğim bu noktayı korumak ve gittikçe daha da yukarı çıkmak. Türkiye'deki satış noktalarını artırmak istiyorum.

* Bizim dönem Steve Nicks'le büyüdü. Onun konserine, boynunda benim hazırladığım takılarla çıkması, beni çok mutlu etti ve o zaman yaptıklarımla çok gurur duydum.
Haberin fotoğrafları