kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Grubun tek erkek üyesi Adriano'nun solunda yer alan Luiza, Türkiye'yi çok merak ettiklerini söylüyor.

Dünya artık daha da küçük

Nuh KÖKLÜ
Geçen yılın en başarılı rock topluluğu Cansei Ser De Sexy (CSS), Radar Live konserleri için 1 Temmuz'da İstanbul'da olacak. Konser öncesi gruptan Luiza Sa ile görüştük..
- CSS'in kökeni hakkında neler söyleyebilirsiniz?
- Başlangıçta sadece müzisyen değildik, üniversiteye gidiyorduk ve sanat, moda ve sinemadan hoşlanıyorduk. Bence hepsi de mutlaka müzikle ilgili. Şu sıkıcı müzisyenlerden olmak istemediğimi biliyordum. Bir barda hep birlikte bir parti vermeye karar verdik, çünkü hepimiz müziği ve dans etmeyi seviyorduk. 15 yaşlarındaydık ve müziğimizle dünyayı değiştirebileceğimize inanıyorduk. Şimdi 21'lerimizdeyiz ve eğlenmemize bakıyoruz. Çünkü her zaman bir grubun amacı bol eğlence ve bedava içkidir!

- Kısa zamanda uluslararası çapta tanınmayı başardınız...
- Bence insanlar artık farklı şeylere hazırlar. İnternet çağı çocukları gerçekten isimleri, markaları ve etiketleri pek umursamıyor. Mesela, Brezilya'dan gelip bizim yaptığmız müziği yapabilir birileri, bu tip şeyler artık dert değil. Diyebilirim ki gözümde dünya artık daha küçük. Brezilya'nın şu an neresinde olduğumuzu bile bilmiyorum. Sao Paulo civarında yürüyoruz ve müzisyenlerin mekânlarında bizim kim olduğumuzu bilen yok, bu da çok iyi bir kafa dinleme yöntemi.

- Ladytron ve Basement Jaxx'la karşılaştırılıyorsunuz. Gelecekte daha değişik müzik türlerinden faydalanmayı düşünüyor musunuz?
-
Bugün herkes her şeyi söyleyebilir. Ama şunu da söylemek gerekir ki bunun aslında bir önemi yok. Bence hepimiz popuz ve pop pek çok farklı yerden geliyor. Bence 'dans rock' olabiliriz ama aslında bizim müziğimize bir isim vermek kolay değil.

- Let's Make Love and Listen The Death From Above şarkınızı düşündüğümüzde eğlenceli bir kız grubu diyebilir miyiz (Adriano dışında)?
- Bence CSS'in seksle ilgisini başkaları dışarıdan kuruyor. Bu bizden kaynaklanmıyor. Çok eğlenceli tabii ama bence müzik daha önemli. Ben seksin ve seksi olmanın kadınlara has bir durum gibi algılanmasından nefret ediyorum. Seksi olmaya çalışmıyoruz. Ama seksi seven bir sürü kız ve bir erkek olarak mutluyuz...

- Türkiye hakkında bir fikriniz var mı?
- Biz Türkiye'de kalmak için dört gün istedik. Nargile kahveleri üzerine inanılmaz şeyler duyduk.