kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

MGK: Koşullar ne olursa olsun önlemler alınacak

ANKARA
Milli Güvenlik Kurulu'nun dünkü toplantısına terör ve Kıbrıs konusu damgasını vurdu. Toplantı sonunda yayınlanan bildiride 'koşullar ne olursa olsun' PKK'ya karşı gereken tüm önlemlerin alınacağı vurgulandı..
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında yaklaşık 4 saat süren toplantıdan sonra yayınlanan MGK bildirisinde terörle mücadelenin gerektirdiği tüm önlemlerin koşullar ne olursa olsun alınmaya devam edileceği vurgulandı. Terörle mücadelenin Türk halkıyla birlikte yapılacağı vurgusu ise Genelkurmay Başkanlığı'nın bir süre önce yaptığı teröre karşı kitlesel refleks çağrısını hatırlattı. PKK'nın Ankara'da Anafartalar Çarşısı'na düzenlediği saldırının ardından, şehit haberlerinin arttığı bir dönemde yapılan MGK toplantısına, terör ve Kıbrıs konusu damgasını vurdu. Toplantının bir diğer özelliği de, 10 Nisan'daki MGK'da, görev süresi dolması nedeniyle kendisine veda edilen Cumhurbaşkanı Sezer'in bu oturuma başkanlık etmesi oldu.

RUMLARA PETROL TEPKİSİ
MGK bildirisinde PKK ile mücadele konusundaki tüm önlemlerin "koşullar ne olursa olsun" alınacağı ifadesi başta ABD olmak üzere uluslararası toplumdan gelen "Irak'a girmeyin" baskılarına yanıt olarak yorumlandı. Toplantıda PKK'nın eylemlerini Karadeniz'e taşıma planları çerçevesinde alınan tedbirler, yurtdışından gelen patlayıcılarla ilgili istihbarat çalışmalarının yoğunlaştırılması, seçim sürecinde provakatif terör eylemlerine karşı alınan önlemlerin artırılması da görüşüldü. Kıbrıs'la ilgili gelişmelerin ele alındığı toplantıda Kıbrıslı Türkler üzerindeki haksız kısıtlamaların devam etmesinin kabul edilemeyeceğinin de altı çizildi. KKTC'nin izolasyondan kurtulması için alınacak önlemler üzerinde durulduğu belirtilerek, Rum yönetiminin Doğu Akdeniz'de petrol arama faaliyetleri de eleştirildi.